keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

The way you make me feel, you knock me off of my feet.


Just for no particular reason tämän videon halusin teille jakaa. Adamin ihkaensimmäinen musavideo ja samalla debyyttisingle en-muista-miltä-vuodelta, mutta huitelee jossakin 2004-2007 paikkeilla. Just look at him, he's such a cute young boy. ♥

Bangin' On The System on muuten varmaankin ainoa Adamin biisi, jossa toteutuu ns. oikeaoppisen rap-biisin biittiyksityiskohdat, jos näin voi sanoa. Mä en sano tätä todellakaan sillä, että en pitäisi Adamin electronica-tyylisistä biiteistä, PÄINVASTOIN, mutta että tämä biisi on mukava poikkeus (joka vahvistaa säännön).

Meinasin alkaa kirjoitella tänpäiväistä merkintää in English, mutta siitä tulikin jostain syystä vaikeampaa kuin oletin ja olisi kestänyt kauemmin kirjottaa kuin normaalisti. I really need to practice speaking and writing English more than usual.

Jos mahdollista, asetan dvd:itä katsellessa tekstitykseksi englannin, vaikka leffa/sarja olisi englantilainen/amerikkalainen. Kielitaito kehittyy ja sanavarasto laajentuu huomattavasti. Esim. Home Improvement on tällainen sarja, kiitos Taylorien verbaalinikkarin ja yleissivistyksen hyvin haltsaavan naapurin, Wilsonin.

Eräässä jaksossa opin ainakin kymmenisen uutta sanaa, tässä muutama teillekin. Lisään sanoja aina sitä mukaa tähän, vaikka olisin tämän jo julkaissut. Ihan siksi, koska tuppaan muistamaan niitä vasta jälkeenpäin... Vinkkinä sen verran vaan, että näitä voi sitten käyttää vaikkapa tulevissa lukion englannin esseissä tai yo-kirjotuksissa ja päteä opettajalle/sensorille laajalla kielitaidollansa. ;)

perspicacious = terävä, tarkkanäköinen
trenchant = pureva, terävä
sagacious = viisas, terävänäköinen
astute = neuvokas, ovela, terävä
amuck = hillitön raivo
asymmetrical = epäsymmetrinen, yksipuolinen
pseudonym = salanimi
jocular = leikkisä, hilpeä
frugal = säästäväinen
predicament = ahdinko, tukala tilanne

Gotta admit it, ei ole kyllä nuo sanat sellaisia joihin törmäisi joka päivä englantia puhuttaessa/kuunnellessa/lukiessa. On sekin muuten jännä, että on 4 eri tapaa ilmaista, että ihminen on terävä/tarkkanäköinen/viisas/etc. Onhan niitä enemmänkin, mut että noita 4:ää sanaa käytettiin ko. jaksossa samassa keskustelussa.

Tajusin muuten just, että mun oma Otto-vesseli täyttää ylihuomenna 10 vuotta. Time goes by so fast... Energiamäärä on kuitenkin sama kuin pentuna, joten elinvuosia on odotettavissa vielä monenmonta!Vaikka kuinka mulla menee välillä hermot suhun huolella, kun vedät mua lenkillä niin lujaa, että meinaa käsi irrota. Kun haukut lujaa ovikellon soidessa, vaikka ovella on vain joku meiän perheestä tai joku jonka tunnet. Kun päätät keväällä että jepjep, nyt on aika vaihtaa kesäturkki ylle ja sun karvaa on sitten ihan joka paikassa, vaatteissa, matoilla ja lakanoissa pistelemässä. Kun haiset välillä ulkoa tultua niin pahalle, että työnnän sut pois luotani, niin silti... I love you so, so much. ♥ En tajua kyllä, miten pärjäisin ilman sua, mun iloista, energistä ja luotettavaa vahtikoiraa!

So long and thanks for all the fish! (se joka ekana tietää, mistä elokuvasta siteeraus on, saa tikkarin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti