lauantai 10. joulukuuta 2011

Ambition is priceless, it's something that's in your veins.

WALE FEAT. MEEK MILL & RICK ROSS - AMBITION

  • Albumin Ambition nimikkobiisi. Albumi julkaistiin 1. marraskuuta 2011, ja on Maybach Music Groupin tuotantoa.
  • Siis. Ensinnäkin. Tämän biisin inspiroimana aion varmasti laatia vielä tämän vuoden puolella postauksen, jossa on kaikki biisit, jotka ovat elämäni varrella saaneet minut pahasti koukkuunsa ja joita mun on pakko kuunnella melkeinpä heti aamusta ja monta kertaa peräkkäin ja useaan otteeseen päivän aikana. Ja Ambition on siis yksi niistä.
  • Biitti on suorastaan armoton, se tempaa välittömästi mukaansa eikä päästä irti ennen kuin Wale on hoitanut loppuriimittelynsä. Jos joku nyt sai sellaisen kuvan, että biisi on ehdoton klubibängeri, niin ihan näin se ei ole. Biisiä kuunnellessa tekisi mieli vain istua ikkunan ääressä, tuijottaa ikkunasta ulos (toimii parhaiten yöllä, jolloin voi ihailla tuikkivia tähtiä) ja unohtua omaan haavemaailmaansa. Tätä unelmointia kestää valitettavasti vain hieman päälle 5 minuuttia... ellei sitten tee kuten minä ja pistä biisiä uudelleen soimaan!
  • Sanoitukset ovat verrattuna muiden ko. albumin biiseihin melko iskevät. Kipaleessa puidaan mm. nimensä mukaisesti kunnianhimoa, sitä että on helppo unelmoida unelmaa, vaikkakin sitä unelmaa on vaikea elää, ja kuinka ei kannata haaskata elämäänsä rahan ja kuuluisuuden tavoitteluun. Wale toteaa myös, että perhe tulisi pitää etusijalla, tuli eteen mitä tahansa. Tässä sneak peekina muutamia mun suosikkiosuuksia:
The time is now on everything. Took my heart away from money, ain't interested in fame, but I pray that never change. Ambition is priceless, it's something that's in your veins and I put that on my name.
They gon love me for my ambition. Easy to dream a dream, though it's harder to live it. --- Beautiful music, painting pictures that be my vision.
The n***as I was calling was fraud and I learned my lesson. Now I move with aggression, use my mind as a weapon, 'cause chances are never given, they're tooken like interceptions. 
And family is everything and money is less important. Long as your mama loves you, don't ever love a woman.
  • En ole varmaankaan tarpeeksi moneen kertaan todennut, että rakastan rap-biisejä missä soi piano ajoittain taustalla. Tällaisessa biisissä piano yksinkertaisesti toimii ja tuo kauniin vivahteen jo muutenkin haikeatunnelmaiseen biisiin.
  • Biisissä on muitakin ihania, kylmänväreitä aiheuttavia kauniita yksityiskohtia, joiden kuuntelemisesta nauttii joka ikisen sekunnin, alkurytmeistä loppuriimeihin asti.
  • Walen ääni. Se vaan... toimii. Sitä ei voi sekoittaa kehenkään toiseen ja sen tunnistaisi heti, vaikka biisillä fiittaisi kaikki tummaihoiset jenkkiräppärit, mitä maailmasta löytyy.
  • Miinusta hieman Rick Rossin featuurauksesta. Itse en henk. koht. pidä kyseisen herran räpäytyksistä noin ylipäätään, joten olen sitä mieltä, että joku toinen olisi voinut olla tilalla, vaikka hänen osuudessaan ei sinänsä mitään vikaa olekaan. Meek Mill vetää osuutensa ihan kiitettävästi.
  • Tätä biisiä on aivan ihana kuunnella kouluun kävellessä aamulla (en olisi uskonut sanovani tätä, mutta mahdollisimman aikaisin siinä ennen klo 8:aa), ETENKIN, kun lumi kimaltelee katuvalojen loisteessa. Musavideofiilis, I'm lovin' it.
Ääh, nyt loppui inspiraatio kesken. Oon niin rakastunut ja hullaantunut tähän biisiin, etten enää keksi mitään sanottavaa. Muuta kuin että kuunnelkaa ny ihmeessä tää ja vähän äkkiä.

Ja niin tosiaan, laadin aivan taatusti suuren erikoisjättimegasuperhyperpostauksen, jossa on lueteltuina ja lyhyesti kuvailtuina ja suositeltuina kaikki biisit, joihin olen aikoinani jäänyt koukkuun ja joista pidän edelleen, joskin hieman hillitymmin (lue: olen niihin hieman kyllästynyt tämän typerän mutta hallitsemattoman tavan vuoksi).

'Til then, stay tuned.

Jospa nyt kipittelis pikkuhiljaa tapaamaan Nukkumattia, oon jo reilun tunnin myöhässä. Hups. En kyl tiedä millä ihmeellä saan nukuttua, kun toi hirvee myrskytuuli huikuu niin aavemaisesti ulkona...

Sweet dreams y'all! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti