sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

R.I.P. Abu Fuad kebab 1982 - 2012.

Nyt tämä kuva tulee viimeisen kerran. Syyn tähän saatte tietää lukemalla tämän.

Juuri kun olin jotenkuten selvinnyt rakkaan mp3-soittimeni kuolemasta (uudesta soittimesta myöhemmin lisää, nyt ei pysty) multa viedään kylmästi toinenkin mulle hyvin rakas asia. Yhtäkkiä ja täysin varoittamatta.


Ja se on Abu Fuadin kebab (kuva yllä, jos ei ole vielä jollekulle tullut se selväksi).

Se oli aurinkoinen torstaiaamu. Kirjauduin puhelimella Facebookkiin selatakseni uusimmat päivitykset. Ja se tuli vastaan heti ensimmäisenä.

FB-kaverini oli linkittänyt Aamulehden Moro-liitteen uutisen Abu Fuadin häätämisestä Koskikeskuksesta. 
"Kirjeessä ilmoitetaan lyhyesti, että kebabravintola Abu Fuadin vuokrasopimus irtisanotaan. Liiketilan pitää olla tyhjennetty huhtikuun loppuun mennessä."
Cityconin mukaan AF:n puitteet kuulemma "eivät sovellu" Koskarin uuteen lookkiin. Että pitäkää tunkkinne, Teinikeskus. Fouad teki suuren elämäntyön tällä, oli rehellinen yrittäjä, paiskii duunia niskanikamat limassa vielä eläkeiän ylitettyään ja tässäkö on kiitos? Häätöuhka ja vielä pelkällä kylmänvirallisella kirjeellä, jossa "kiitetään yhteistyöstä ja se on moro"?


Jutun kommenttiosiosta löytyi aivan loistavaa kommenttia. Esim. tää nimimerkki Robert Katzelin jättämä kommentti on ihan totta meiänkin perheessä:
Ilman muuta, riittävän isoissa tiloissa, riittävän vilkasliikenteisellä käytävällä tai aukiolla. AF oli ensimmäinen ja on laadukas isältä-pojalle ajan hammasta kestänyt, lajissaan ykkönen. Siellä käy nyt 1980-luvun opiskelijoiden ja duunareiden opiskelija- ja duunarilapsia. Museovirasto asialle, jos muuten ei onnistu!
Ja sitte oli tämä:
jos henkilö on asunut Suomessa ja työllistänyt itsensä ja muitakin noin yli 30v. ei ole enää maahanmuuttaja vaan Suomalainen. vielä on symppis ja ahkera siis jatkakoon Koskiksessa.
Mä kyllä edelleen jaksan toivoa, että Fouad päättäiskin siirtää AF:n muihin tiloihin ja että kunhan pysyis ainakin Tampereen seudulla, ettei tarvii jonnekin Hesaan asti lähteä syömään tätä maailman mahtavinta kebabbia. ♥ Siinä on niin ainutlaatuinen kastike, erinomaista lihaa, hyviä ranskalaisia ja salaattia. Toisin kuin jättitappokebabannosten ystävät väittävät Fuadin annoksia liian pieniksi, musta ne ovat juuri sopivia mun pienelle mahalaukulle.


Päätettiin porukoiden kanssa, että me käydään nyt tää maaliskuu kebabilla niin usein kuin mahdollista, ennen kuin Fouad ja muut työntekijät pistävät pillit pussiin huhtikuun puoleenväliin (?) mennessä. Sen jälkeen mulla alkaa toistaiseksi voimassaoleva suruaika, jolloin en käy kebabilla ollenkaan. Mä en mitenkään voisi pettää AF:ia käymällä Merzanissa, Punjabissa, Orimuskioskilla ym. jne. etc. ENKÄ VARSINKAAN JOSSAIN HEVALISSA syömässä ihan ok/huonoa/tylsää kebabbia. EHKÄ, jos meinaan kuolla nälkään, eikä muuta ole lähellä kuin joku random kebabpaikka.


Mutta vain ehkä.


TJ n. 40-50. So let's stop the mourning and start the eating! Katotaan sitten keväällä, miten mä oon lihonut ja miten mun maha on kestänyt tätä menoo. Rantakunnossa ne merinorsutkin on vaimitensemeni?


Käykää nyt kaikki muutkin (etenkin paikasta tietämättömät) tätä tekstiä lukevat Fuadissa, jookosta?! Ootte saaneet nyt ihan todella moneen kertaan mun lämpimät suositukset sinne. It's worth it, trust me. ♥ Kebab on makuasia, tiedän sen, but at least TRY IT. It's probably the best food you've ever had.

2 kommenttia:

  1. Niin koskettava teksti, omalla tavallaan..! :) Abu Fuadia en koskaan päässyt maistelemaan mutta huomenna tampereelle eksyneenä ois mahdollisuus päästä kokeilemaan AFuadin jälkeläistä Nile kebabbia, kuulemma yhtä hyvää :)..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! :) Tää on ehkä ny tälleen myöhemmin ajateltuna tosi tunteikasta tekstiä, mut tältä musta sillon maaliskuussa uutisen kuultuani tuntui... Mut hei ihmeessä mee syömään Nilen kebabbia! Suosittelen lämpimästi :) Se tosiaan on melkolailla samanlaista ku AF:n, liha, ranskikset ja kaalisalaatti, et ainoastaan kastike on eri, koska vain AF:n perustaja tietää sen salaisen reseptin. Nilen kastike on jäljitelmää, mut silti tosi maukasta!

      Poista