sunnuntai 13. tammikuuta 2013

To me this is so much more than an art.Mä oon pitänyt tätä postausta luonnoksena liian pitkään ja sain ny vihdoin tarpeekseni. Emmää tätä julkaisemattomaksikaan voi jättää!

9fngrs on kokonaan Noah Kinin itse tuottama. Uskon, ettei prosessi ollut varmastikaan helppo, sämpleistä kun ei ollut tietoakaan eikä fiittaajia ollut nimeksikään. Mutta ainakin jos multa kysytään, niin todella hienoa ja tyylikästä työtä on kaveri tehnyt. Rakastan jokaisen biisin tarinaa ja melodiaa. Ihan oikeesti ihan jokaisen. The Megaphone Staten VLA Kingsin tavoin tykkään kuunnella 9fngrs:ä aamuisin, mutta mieluummin matkalla kouluun. Päivä lähtee hienosti käyntiin ja biisit jää sopivasti soimaan päähän helpottaen uneliaita oppitunteja. 

Rumban arvostelun mukaan the:passion on "normaalein kappale koko levyltä", enkä vois olla enempää samaa mieltä. Biisien nimetkin on tyylitelty normaalista poikkeaviksi, ja jollain hassulla tavalla se toimii.

Nyyh, se on jo repeytynyt. :/

Mä en tajua millä taikatempuilla Noah sen teki, mutta monissa biiseissä on ihan perus hyvä biitti, mutta taustalla soi jokin hyvin henkeäsalpaavan kaunis yksityiskohta. Esimerkiksi viimeisessä ja samalla albumin nimikkobiisissä, nine:fingersissä, ensimmäiset 48 sekuntia on pehmeästi mutta varmasti soljuvaa soundia ja sitten mukaan tulee kylmänväreitä aiheuttava ihana "kilkutus". Ihan mielettömät deja vut iskee heti. Joskus luin jostakin, että basically biisin pointti on se, että Noah Kin on kuvaannollisesti leikannut vasemman nimettömänsä pois ja että hän aikoo omistaa elämänsä vain musiikin tekoon. Kun kuuntelee biisin sanat tarkemmin, niin sitähän se juurikin meinaa.

hang:up on äärettömän kaunis ja samalla äärettömän surullinen biisi. Mikäli nyt olen päätellyt oikein, niin biisi kertoo huonoista perhesuhteista. Biitistä tulee mieleen häipyilevästi joku toinen biisi, en nyt just muista mikä.

"Mama, I just killed a man
and I hope you understand
that there's a chance that we will not meet again."


st:ashes jää hyvinkin pitkäksi aikaa soimaan päähän, tai sit se pulpahtaa randomisti päähän soimaan. Biitti on upean mahtipontinen ja rokahtava.


thend:blues kertoo päättyneestä romanssista.

"I thought we were forever, but we never were an item
We just took the cheesy lines out of movies and then recite 'em."

"Out of sight, out of mind
It's sad that there's sides of me that you never bothered findin'"

"You no longer have a place in my heart,
but I'm proud that you're just another face in the crowd"


Mulle ei oo itselle käynyt ihan näin, mutta voin samaistua lähes täysin. 


Mä RAKASTAN heir:sickin kertsiä ja tarinaa. "The air's polluted" kaikuu upeasti jossakin kaukana. Tässä ja monissa muissa 9fngrs:in biiseissä Noah on tykännyt käyttää chopped & screwed-efektiä oman äänensä "tukena" ja se toimii loistavasti. Mä en tiedä kuka on "child born with no horns", mutta olin ehkä sekunnin verran vakuuttunut, että kertsi kertoo Lokista. Minkä fanityttö hulluudelleen voi. Noin muuten biisin sanat ovat tosi nerokkaat: ne kertovat maapallon huonosta tilanteesta aina saasteesta ihmisten pahoihin tekoihin.

skeletons:dancen biitti kuulostaa ihan siltä kuin luuranko tanssisi. Mulle ei oo vielä täysin auennut biisin stoori, mutta kuolemasta siinä ainakin on kyse.

inter:wordsin biitti on kivan erikoinen, ja se vilisee iskeviä yksityiskohtia. Biisi kertoo paradoksaalisesti biisien lyriikoista.

f(r)iend:request on lyyrisesti paras koko albumilta. Vaikka biisin nimi on periaatteessa Friend Request, se painottuu sanoituksiltaan enemmänkin Fiend Requestin puolelle. Biisi ottaa kaunistelematta kantaa sosiaalisen median pimeään puoleen ja että kuinka Noah ei voi käsittää ihmisiä, jotka lisäävät ihan kenet vaan kaverikseen. Etenkin tyypit, jotka pistävät kaveripyyntöä artistille mm. backstagepassin toivossa, joutuvat rankahkon dissauksen uhriksi, ja todella hyvästä syystä.

"Don't know my middle name? Don't add me on Facebook."


All in all, koko levy on edelleenkin ihan timanttia. ♥ Suosittelen!

Osta 9fngrs Katin Tavarasta
Osta 9fngrs Levykauppa Äxästä


PS. Tää oli sitten mun vika levy- ja biisianalyysi (ellei joku erikseen halua mun tekevän vielä näitä). Tästä lähin mä keskityn vain lyhyisiin hehkutusfiilistelypostauksiin, ja jätän tän homman osaavammille ja verbaalisesti lahjakkaammille asiantuntijoille! Oli ilo tehdä näitä, mutta jatkan mieluummin eri meiningillä.

2 kommenttia:

 1. just kiva kun tekee näitä analyysejä(: Mäkin haluisin omata sen jalon taidon.. mun "analyysit" menee vaan niin, että "tää on oikeesti paras kuunnelkaa omg!!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näitä on munkin mielestä kiva LUKEA, ei tehdä :P Tänkin julkaisemiseen meni 4 kk, joista 3 kk tää oli vaa luonnoksissa, ku en jaksanu jatkaa sitä eteenpäin ikinä :D

   Mä tuun kyllä tekeen jatkossa semmosia vähä lyhyempiä hehkutuspostauksia uusista albumeista ja bongatuista artisteista, et nää pidemmät jää ny hetkeks. Mut mistä sitä tietää, jos innostun taas joskus. ;) Ja jos haluat nii kato noista tägeistä "description" nii sieltä löytyy mun vanhoja analyyseja! ;D

   Poista