sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

More and more musical frissons.

"Memorizing the lyrics to songs can help strengthen your brain and reduce the risk of alzheimers."

Musiikkikylmänväreily jatkuu!

Tai no, mihin se nyt yhtäkkiä tyssäisikään?


Voi kuinka nerokasta musiikkia Hurtsin miehet tekevätkään!

Onneksi heräsin kuuntelemaan Hurtsia ajoissa. Olis liian pitkä prosessi mulle kuunnella joku yli viiden albumin tuotanto läpi nyt tässä yhtäkkiä. Theo Hutchcraftin ääni on erikoisen kaunis, ja tykkään kovasti biisien elektronisista soundeista.


Perusteellisen Exilen kuuntelun ja siihen tutustumisen jälkeen oon syventynyt kuuntelemaan debyyttialbumi Happinessia. En oo päässyt hittibiisejä ja ekaa biisiä, Silver Liningia, pidemmälle. Ja voi kuinka ihana Silver Lining onkaan.

Myös Somebody to Die For (Exile) ja The Water (Happiness) ovat kummatkin autenttisen kauniita kipaleita. Ja mää RAKASTAN Sandmanin lyriksejä.

Voin kertoa, että luvassa on lisää Hurts-fiilistelyä, enemmän tai vähemmän!

Flying Lotus  - Massage Situation on mun tämän hetken suokkari street jazz-reenibiiseistä. Me reenataan tän biisin tahdissa meiän varsinaisen koreografian tällä hetkellä kauhein ja vaikein osuus. Biisi on instrumentaali eli lyriksejä ei ole, mutta tykkään biitistä ja soundista sitäkin enemmän.
VS.


Taannoisessa The Undeniable Tapen hehkutuspostauksessa puhuin aivan läpiä päähäni. Sen viimeinen raita, Sh#t To Do (feat. Eboi) onkin remixi eikä esiinny Scared of the Darkilla.

No mut pointtina oli se, että jos olet tehnyt oikein hyvin ja kuunnellut Raindropsin, YBF:n JA The Fogin, niin nyt olis Sh#t To Do:n vuoro. Kantsii kuunnella alkuperäinen ensteks! Originaalissa on todella hauska biitti, josta jopa mun isälle tulee mieleen tämä ehkä friikein biisi suoraan ysäriltä. Remixissä on hauska miksaus, Ruotsin nopein räppääjä featuuraajana ja mielenkiintoisen epäsäännöllinen rytmi paikka paikoin.

Kekkasin vielä pari vs-biisiä!

Bill Withers - Ain't No Sunshine VS. *drum roll please* MICHAEL JACKSON - Ain't No Sunshine!Tykkään molemmista lähes yhtä paljon, mutta ehkä kuitenkin nyt enemmän Maikkelista, koska... no hei, koska se on Maikkeli, ja vieläpä ihan nuorena poitsuna! Bill Withersin ääni on miellyttävä, ja tykkään laulaa hänen versiotaan Singstaria pelatessa. Withersin biisi myös soi kauniisti taustalla Notting Hillissä yhdessä mun lempparikohtauksessa, jossa Hugh Grantin hahmo kävelee läpi katutorin vuodenaikojen vaihtuessa.

Ja Jacksonilla jatketaan: Jackson 5 - Dancing Machine VS. Michael Jackson - Dancing Machine/Blame It On The Boogie (Immortal Version)!Veljeni Matias sanoisi, että alkuperänen on parempi, mutta kyllä mun mielestä toi mahtipontinen remixi vetää vertoja alkuperäiselle!

Lopuksi vielä tämänkertaisen segmentin viimeinen kipale.


Heard It Through The Grapevine on IHANA. Joskus oon miettinyt, kuinka huippua (ja samaan aikaan todella hipsteriä, yes no maybe?) olisi mennä kuuntelemaan jazzia jollekin hämyselle pikkuklubille, ihan vaan sit back ja ottaa rennosti. Tai no kerran mä oon näin tehnytkin, mutta Paapan kapakka ei ollut mikään kovin hiljanen paikka. Tätini laulaa Lady Nana and the Band-nimisessä bändissä, ja lauloi tuona iltana HITTG:n ja ties mitä muita hyviä soul- ja jazz-kipaleita. Eli melkee voisin sanoa, että oon elänyt ton biisin!

Se siitä ja ei muuta ku ens kertaan! Keep calm and listen to music ♥
Ja hei, nyt niitä biisisuositteluja, jookoskookos ihmiset? :)

PS. Pakko jakaa ehkä paras hetki Paavo Pesusienen historiassa! Tämä jos mikä on kokovartalokylmänvärebiisi, varsinkin jos olet Paavo-fani.

Taustaa: alussa virnuileva jäpikkä on Paavon naapurin, Jalmari Kalmarin, vihollinen Hjalmar von Kalmar, joka heittää Jalmarille haasteen pistää pystyyn orkesteri, joka esiintyisi Kupla Cupissa (Bubble Bowl, vrt. Super Bowl). Aikaa on vain 5 päivää, ja vuorokautta ennen Kupla Cuppia Jalmarille valkenee karu totuus: ankarista harjoituksista huolimatta edistystä ei ole syntynyt ollenkaan eikä Jalmari näe muuta vaihtoehtoa kuin valehdella Hjalmarille, ettei bändi päässytkään tulemaan, koska "kuoli marssionnettomuudessa". Hetkeä ennen Kupla Cupin puoliaikashow'ta Hjalmar ja Jalmari kohtaavat, ja kun Jalmari on valmiina valehtelemaan Hjalmarille, bändi ilmaantuukin paikalle ja...(Jos ilmenee ongelmia, klikkaa "Katso Youtubessa", niin näet videon!)

1 kommentti:

  1. Tuli tuosta ruotsin nopeimmasta räppäristä mieleen, että tsekkaa toki tämä: http://www.youtube.com/watch?v=nTI2FdoeMlc

    Ja julkasin just oman musiikkipostaukseni, kiitos siihen innostamisesta :3

    VastaaPoista