tiistai 23. huhtikuuta 2013

Be careful making wishes in the dark.

Just kun olin saanut julkaistua edellisen 11 faktan & kysymyksen haasteeni, Poonamus pisti heti perään uutta tulille! Kiitoksia Poonamus, olen otettu ♥

Poonamuksen ja hänen haastajansa haasteet olivat videon muodossa, ja niin olisin minunkin haasteeni halunnut olevan. Videota kun en oo ikinä väsännyt. Erinäisistä kameran puutteellisista ominaisuuksista ja toimivan webbikameran puuttumisesta johtuen videota ei nyt vieläkään ole tarjolla.

Haasteeseen aion nyt kuitenkin vastata, koska Poona oli järkännyt niin hyviä kyssäreitä, etten vaan voi jättää niitä väliin! Joten tässä sitä nyt ois! Mun WeHeartIt-kokoelma tarjoaa taas kerran kuvituksen.11 asiaa

1. En oo ennen julkaissut minkään valtakunnan videoo itestäni, ja mua vähän hirvittäiskin julkaista, koska vihaan kuulla oman ääneni nauhalta. En myöskään pidä siitä faktasta, että se on se ääni, jonka myös te kuulette. Ilmankos kukaan ei jaksa kuunnella mua! :D
2. Mulle iski paha änkytystakelteluongelma viidennellä luokalla. Ekat parikolme vuotta oli pahinta aikaa tämän asian tiimoilta, ja mua hävetti avata suutani, koska jotkut viisaat luokkalaiseni tykkäsivät huomautella asiasta. Välttelin ja välttelen nykyäänkin sanoja, joiden alussa on paljon koota, teetä, peetä ja ässää. Nykyään pahin viholliseni on sana "sataseitkytJOTAIN". Takelteluhirviö pyrkii joskus muissakin tilanteissa esiin, mutta muuten takeltelu on aikalailla hallinnassa. Yleisimpiä tilanteita on kaikenmoiset jännitysmomentit ja töissä kassalla, jossa mun joskus täytyy lausua tuo pelottava sanamonsteri, joka saa mut joka kerta takeltelemaan
3. Hurts on ehkä ihaninta maailmassa tällä hetkellä. En olis ikinä uskonut hurahtavani kyseiseen bändiin, mut tässä sitä ollaan. Ihaninta ovat myös muiden muassa Tom Hiddleston, Marvelin leffat ja Adam Tensta. Musiikki on ihanaa. ELÄMÄ on ihanaa.
4. Musta tuntuu jotenkin niin hassulta, että pärjäsin näinkin hyvin lukiossa ja vedin sen kunnialla läpi. Koskaan en oo meinaan ollut mikään pänttääjä ja "luinkirjankolmekertaaläpijamuistiinpanotkymmenenkertaa"-opiskelija. Ehei, luin vihon ehkä kerran pari ja kirjan ehkä vahingossa puoliks. Kai mää oon auditiivinen oppija vaimikäsenyton. Missään kohtaa ei tuntunut, että ei vitalis, nyt mää lyön hanskat tiskiin ja lopetan, vaan siinä se meni. Omalla painollaan. Koeviikot tosin olivat välillä tuskaa ja sekin siksi, että aloitin lukemisen liian myöhään, mutta hianosti niistäkin selvittiin!
5. Musta tuntuu, että oon suunnilleen Suomen ainoa nainen, jonka päässä ei pyöri sanat "elämäntaparemontti", "maitorahka", "kuntosali" ja "bodykompattipumppipamppi". Tai oikeastaan pyörii, mutta silloin, kun joudun niistä joka tuutista lukemaan. Maitorahka on pelkiltään pahaa. Mää inhoan ei-hiphoppia sisältäviä jumppatunteja, joissa soitetaan huonoa musiikkia, enkä tykkää yhtään käydä kuntosalilla, koska en osaa käyttää kaikkia laitteita, ainakaan yksinäni. Ja koska oon suomalainen ujo avuton tyttö, en todellakaan uskalla kysyä keneltäkään Hunksin näköseltä kuntosaliohjaajalta saati reenaajalta apua. Inhoan myös muiden ihmisten tuijotuksia ja viimesen päälle trimmattujen fitnessrinsessojen ilmeitä, joista voi lukea "yhhyh ku tollaki on ällöö selluliittia ja löllyy joka puolelta, menis toiki merinorsumursu vaa Mäkkäriin". Ja nyt joku sanoo, että "mitä, älä viitti, säähän oot tosi hoikka!" Niin kai, mutta kun se kaikki rasvamoska kerääntyy mulla tänne tästä vyötäröstä alaspäin, ja kurvit saan sitte piiloon pillifarkuilla ja pitkillä helmoilla. Tanssi on kyllä ihaninta maailmassa fakta nro 3:ssa mainittujen juttujen lisäksi, mutta se on myös kallista, joten en voi sielläkään käydä kuin kerran viikossa, nyyh. Todellaki kävisin enemmän, jos budjetti antais periksi!6. Kauhuleffojen lisäksi olen ahdistunut myös seuraavien leffojen vuoksi (älkää kysykö miten, miksi ja mitähäh): I Am Legend, The Butterfly Effect, What Lies Beneath, ja nyt viimeisimpänä perjantaina nähty Hunger Games. En sano, että nää leffat olis huonoja ja että sain ikuiset traumat (paitsi WLB:sta jäi kyllä traumat, hyrr), sillä kuitenkaan en kadu, että katsoin.
7. Vaikka parturi-kampaajan ammatti ei olekaan mun juttuni, niin haluaisin oppia tekemään kunnolla erilaisia upeita kampauksia. En haluaisi kuitekaan käydä sitä varten läpi monen tunnin asiakaspalvelurumbaa ja muita hiustenlaittoharjoitteita. Ehkä joku päivä vielä...
8. Kun nykyään oon Tom Hiddlestonin pauloissa, niin muutama vuos sitten Hiddlesin paikan täytti Wentworth Miller. Mietin välillä, että mihin sekin ihanuus on kadonnut Prison Breakin jälkeen.
9. Mulle tulee melko helposti hikka, ja ainakin kerran päivässä jotain menee väärään kurkkuun. En näköjää osaa syödä.
10. Mä oon yöihminen. Öisin jaksaisin siivota, pyykätä, laittaa tiskit ja mitä kaikkee, mutta kun muu väki nukkuu, niin ei sitte. Sit kun mulla on oma kämppä niin...
11. Kun syön lättyjä tai vohveleita jätskin kanssa, en tunge samaan syssyyn hilloa. En vaan tykkää.Poonamuksen kysymykset

1. Kun sua masentaa, mikä saa sut piristymään?
- Musiikki ja juttelu jonkun kanssa. Äiti on yleensä paras kuuntelija ja neuvonantaja, mutta jos ei oo äitiä saatavilla masisstressiahdistushetkellä, niin pikkuveli on kans aika oiva juttukaveri.

2. Pelottavin kokemasi asia?
- Onhan varmaan pahempaakin koettu, mutta tämän voin kertoa tässä yleisön edessä vaikka tää onkin toisaalta todella lame. Pelottavin asia, minkä oon kokenut on se, kun käytiin yläasteella kattomassa näytelmä Mustapukuinen Nainen (Woman In Black), ja ironisesti Tampereen Komediateatterissa. Mähän en pysty minkään sortin kauhua kattomaan, ja se oli vielä pahempaa, koska se oli kauhua LIVENÄ. Ei auta vaikka mulle kuinka sanois, ettei se oo totta. Painajaisennäkemisen kammo vaan pukkaa päälle ja pimeänpelko voimistuu satakertaseks ja jeejee. Se kaikki tapahtui kolmedeenä ja livenä siinä suoraan mun edessä, toki näyteltynä, mut paniikki, traumat ja hyikamala. Ei koskaan enää, kiitos!

3. Kaunein tuntemasi ihminen?
- Mun äitini, kaikki serkkutyttöni ja hyvät ystäväni. Sisäinen kauneus korostaa heidän ulkoista kauneutta, ja sama periaate pätee kaikkiin ihmisiin.

4. Mitä hoet liian usein?
- Mulla ei kuulemma oo mitään sen kummempaa hokemaa, mut käytän sanaa wiiiii ja eikä aika usein. Saatan kuitenkin hokea ja vatvoa samoja asioita moneen kertaan, etenkin jos joku asia vaivaa mua todella paljon.

5. Suurimman häpeäflashbackin aiheuttava muisto?
- Wanhojen oma tanssi. Se on ainakin yks.

6. Mitä liikuntalajia vihaat?
- Todella kypsä ajattelutapa mullakin, mutta vihaan kaikkea mitä en osaa ja minkä parissa tunnen tai olen tuntenut itseni kömpelöksi ja kokenut epämukavuutta. Koulun liikuntatunneilla vihaan tai vihasin kaikkia lajeja (meillä ei ikinä ollut tanssia, MUR), mutta ihan ilman liikkatuntiakin vihaan uintia uimahallissa, hiihtoa, suunnistusta, pesäpalloa, lentopalloa ja yleisurheilua. Oikeastaan vihaan aikalailla kaikkea paitsi koripalloa ja TANSSIA. Aaaa tanssi. Se on se laji, joka palauttaa mun uskon liikuntalajeihin. Kiakkoo voin kattoa MM-kisojen verran ehkä, ja taitoluistelua voin kattoa telkkarista ja kerran livenä nähtynä se oli tosi kaunista kateltavaa.

7. Onko joku kirja muuttanut sun ajatusmaailmaa? Mikä?
- Lyhyestä virsi kaunis: Raamattu.

8. Millä tv-sarjalla/animella/piirretyllä on paras opening/theme?
- Fresh Prince of Bel-Airilla on IHAN PARAS, se sisältää tarinankin! Myös Frasierilla on kivan lepposa jazz-meininkinen opening.


9. Minkä asian uskoit lapsena vakaasti olevan totta, vaikkei se ollut?
- Joulupukin ja hammaskeijun olemassaolon. Uskoin myös, että Afrikassa asuu pelkästään tummaihoisia, ennen vanhaan oli olemassa vain värit musta ja valkoinen, ja että Lapissa on aina talvi.

10. Mikä sua ärsyttää Suomessa/suomalaisuudessa eniten?
- Suomalaisuudessa ärsyttää se, että me ollaan perusluonteeltamme hiljaisia, ujoja ja juroja mölliköitä. Luonnostaan äänekkäitä, iloisia ja pirteitä ihmisiä pidetään ärsyttävinä ja teennäisinä. No okei, hyvä mun on valittaa, kun en sitten kuitenkaan tee asialle itse mitään, vaan taannun samalle möllikkätasolle samalla vihaten itseäni. Haluaisin olla julkisesti avoimempi, hymyillä randomeille vastaantulijoille ja olla ulospäinsuuntautuneempi, mutta ympäristö ei anna periksi. Paine on kova.
Bussi on paikka, jossa todellinen suomalaisuus määritellään. Bussissa ei vahingossakaan ilmaista sanoilla, että haluais jäädä seuraavalla pysäkillä pois vaan osoitetaan se tietyillä eleillä ja kehonkielellä. Laitetaan hanskat käteen, pipa päähän ja nostellaan laukkua hihnasta. Sitten hihkutaan salaa itekseen, kun saa ensimmäisenä painaa stop-nappulaa osoittaakseen sanatta, että jäisi seuraavalla stopilla pois kyydistä. Voi meitä.
Suomessa eniten ärsyttää erittäin puutteellinen lainsäädäntö ja sen materialistinen perusta (vrt. veropetoksen ja seksuaalirikoksen rangaistukset), arvausterveyskeskusten palvelu ja toimivuus, nuorisotyöttömyys, syrjäyttäminen (ei siis syrjäytyminen), koulukiusaamiseen puuttumattomuus... Olishan näitä. Täytyy kuitenkin aina muistaa, että Suomessa on näistä huolimatta paljon paremmat oltavat kuin monessa muussa maassa, joten pyrin ignooraamaan näitä puutteita ja tyytymään siihen mitä on.

11. Mikä hedelmä/kasvis/vihannes toimisi mielestäsi parhaiten aseena?
- Ehkä randomein kysymys! Rehellisesti ekana pläjähti mieleen porkkana, koska se muistuttaa eniten miekkaa (mitä?), mut kookospähkinä olis ehkä järkevin vaihtoehto. Siinä on kova kuori, se on painava ja varmaan sattuu aikalailla. Varmaan saa myös jonkin todella lahon esteen tarvittaessa rikki? Tiedä en.


Kysymykseni sulle

Lällispöö, eipäs olekaan! Mää en nyt jaksa taas tehdä kysymyksiä, koska en aio haastaakaan ketään. Viimeksi oli aika työlästä keksiä 11 alle 200 jäsenen blogia. Ens kerralla haastelen taas!

Mut tää oli tämmöne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti