perjantai 19. heinäkuuta 2013

Linnanmäki, that's what's up.

VAROITUS: jos et tykkää/välitä huvipuistoista, niin olet tylsimys suosittelen odottamaan seuraavaa postausta tai siirtymään seuraavaan blogiin. Kuvia on kuitenkin yhtä paljon kuin on tekstiäkin, joten vilkaise toki kuvat, jos haluat.

♦♦♦♦♦

Tiistaina oli paras vapaapäivä pitkiin aikoihin! Koko päivä meni Linnanmäellä laitteissa hurvitellessa ihan parhaassa seurassa! ♥

© Saila.
Mä en muista ihan tarkalleen, että milloin viimeksi olin Linnanmäellä, mutta taisin olla 12-vuotias. Eli suunnilleen 8-9 vuotta sitten. Se on melkosen pitkä aika se. Toisin kuin Lintsillä, Särkässä uskallan mennä jokaiseen laitteeseen. Lintsin laitteet ovat astetta hurjempia ja sain kyllä kerätä melkoisesti rohkeutta ennen lähes jokaista laitetta.

Rannekkeiden oston jälkeen riensimme Sailan ja Marleenan kans ekana Kirnuun (ekassa kuvassa sinioranssi laite), joka oli tosi jees ja kevyt aloitus meiän hurjastelukierrokselle. Jonotus kesti varmaan puol tuntia, mutta kyydin kesto oli vain 10 sekuntia. Nousut ja laskut olivat tosi hauskoja ja otti hauskasti mahanpohjasta.

Seuraavaksi mää täytin valtavan aukon mun huvipuistosivistyksessä, kun mentiin Vanhaan Vuoristorataan.


Ja ai etän että. Vuoristorata on MAAILMAN PARAS LAITE IKINÄ MISSÄÄN. ♥ Myönnän että pelkäsin aivan älyttömästi tyyliin joo nyt tää hajoo just tällä hetkellä, ku mää istun tän kyytiin, alkaa ihan satavarmasti nyt vaan lahoon yks kaks joka paikasta tai sitten muuten vaan räjähtää ja NYT ME KAIKKI KUOLLAAN.

Pelkäsin ihan turhaan, tietysti. Mulle oltiin sanottu, että toi laite natisee, mut vielä mitä. Ei ees sillälailla miten olin kuvitellut! Vähän vaan kolisi vaunujen tökätessä radan seinämiin. Emmää semmosta pelkää, vaan sellasta creepyä kauhuelokuvatyylistä vanhan talon lattian narinaa. Oli ihan mahtavaa ja olin yhtä hymyä ja naurua. ♥© Saila
Sitten mentiin Linnunrataan. Se oli aika perushuttua, ehkä jopa liian nopea ja pimeä. Käytävät, jotka johdattelivat itse radan luokse, toivat mieleeni Doctor Whon spesiaalijakson "Waters of Mars". Linnunradan planeettojen vilahtaessa silmien ohitse kuvittelin matkustavani Tardiksessa, joka ajelehtii läpi ajan ja avaruuden.

Hengailtiin hassupeilikäytävillä. Eka mää olin pitkä ja kapee...

... ja sitten lyhyt ja kurvikas! :D

Tytöt yritti saada mut Rakettiin siinä onnistumatta. Mää vaan en uskaltanut, koska Sailaakin pelotti ja Marleena oli ainut, joka siinä oli ollut ja tiesin hänen muutenkin olevan hurjapää, joka ei juuri mitään laitteita pelkää.

Myöhemmin tytsyt halus uudestaan Rakettiin ja mää sitten mukisematta menin mukaan jonoon lievästi sanottuna paniikissa. Tiesin, että Sailakin oli pelännyt ihan karseesti Rakettia, mutta olikin vallan tykästynyt siihen, joten se rauhotti muakin. Ja onneksi menin, sillä Raketti on nyt mun suosikkilaite nro 2! Tai 3, koska en osaa päättää Raketin ja yhen toisen laitteen väliltä, joka sekin oli semmonen, johon olin ehdottomasti kieltäytynyt menemästä.Otin tytöistä kuvia sillä aikaa, kun itse päätin olla jänishousu enkä mennyt vielä Raketin kyytiin.
Sitten Rinkeli/Maailmanpyörä ja upeet maisemat!Saila nappas tilannekuvan.
Maailmanpyörän päätähuimaavien maisemien ja hitaiden vauhtien jälkeen tytöt halus mennä Ukkoon. Meitä kaikkia hirvitti, mutta Marleena osas olla cool ja sai meiät mukaansa jonottamaan. Oltiin Sailan kanssa aivan paniikissa, ja kummatkin kyseltiin toisiltamme "pystyksää oikeesti meneen tohon, mää lähen jonosta jos sääkin lähet". Jostain kumman syystä me jäätiin, vaikka pelotti niin vietävästi. Edes laitteen hetkellinen vika (myöhemmin selvisi, että yksi turvakaari oli ollut kai huonosti kiinni ja laite oli mennyt turvalukkoon) ei saanut meitä lähtemään, vaikka mää niin uhosinkin.
Kuten edellä jo spoilasin, Ukko on nyt mun suosikkilaite nro 2 tai 3! ♥ IHAN MAHTAVA, ONNEKS MENIN. Ekalla kerralla pidin silmät tiukasti kiinni ja kiljuin suoraa huutoa, ja toisella kerralla huusin ihan vaan silkasta ilosta ja kurkistin maisemia ollessani pää alaspäin. Ei paha, ei yhtään paha!

Jätskitauolla maistoin Baked Alaskaa ja se oli omnomia.

4D Kino oli aika jännä kokemus. Looney Tuneseista tutut Kelju K. Kojootti & Maantiekiitäjä pitivät tuttuun tapaan hullua rallia maanteillä ja Kelju K yritti saada Maantiekiitäjän kiinni yhä uudelleen. Aina kun Kelju K. sai köniinsä, salin penkit tärisivät tai tärähtivät lujaa lattiaan ja päänojasta saattoi välillä puuskahdella ilmaa. Kun screenille rävähti tuttu teksti "That's all folks!", käsinojille roiskahti vettä. Ihan hauskaa oli, ja tulinkin ajatelleeksi, että vois olla liiankin kamala kokemus, jos tätä tekniikkaa alettais käyttää esim. kauhuleffoissa.

Kaiken kaikkiaan oli aivan huisinhauska ja ikimuistoinen reissu. Vekkula oli vekkuli paikka ja Lintsin Troika eli Mustekala oli hauska ja hieman hurjempi kuin muistin. Hurvittelukierros päättyi uuden lempparilaitteeni Vanhan vuoristoradan lempeisiin kyyteihin.


YHTEENVETO:

Vuoristorata: 3 kertaa
Ukko: 2
Raketti: 2
Kirnu: 1
Vekkula: 1
Mustekala: 1
Linnunrata: 1
4D Kino: 1
Rinkeli: 1


Ei kai voi muuta sanoo kuin että UU-DES-TAAN! ♥ Kiitos Linnanmäki ja isompi kiitos tytöille mahtavasta hurvitteluseurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti