torstai 30. tammikuuta 2014

"I'm a highly functioning sociopath, do your research."


Heippa vaan tylsät huonostinäytellyt hömppäsarjat ja ärsyttävät verenpaineen nostattavat naistendraamasarjat, TERVETULOA ihanat, monimutkaiset, monipuoliset ja älyä koettelevat brittisarjat!

Toki mää edelleen kattelen Frendejä, Frasieria ja muita ysärillä alkaneita kevyitä sit comeja, mutta BBC:n tuottamat ja huippukäsikirjoittajien, kuten Steven Moffatin, käsikirjoittamat sarjat ovat parasta mitä olen ikinä katsonut. Kuten varsin hyvin tiedätte, Doctor Who nousi keväällä oitis mun kaikkien aikojen suosikkisarjaksi. Se on sitä edelleen, mutta kaksi viikkoa sitten tupsahti ihan puun takaa toinen erittäin koukuttava sarja repertuaariini: Sherlock. Ai etän että mitä mahtavuuden mahtavuutta. Oikeesti sanat ei riitä kuvailemaan, ja sama juttu Tohtorin suhteen.

Mää tykkään siinä ihan kaikesta: näyttelijöistä (nyt ymmärrän täysin, mikä Benedict Cumberbatchissa viehättää, niinku mm. kaikki), hahmoista, pahiksista, musiikista, kuvaustyylistä, väreistä, tunnelman luomisesta äänien ja valojen keinoin ja KÄSIKIRJOITUKSESTA. Ei hyvänen aika sentään! Erilaista Sherlockissa on se, että jokaisella kaudella on vain 3 jaksoa, jotka ovat kukin puolentoista tunnin pituisia minielokuvia.

Vielä on näkemättä 3. kauden viimeinen jakso, ja jos se menee samalla "kaavalla" kuin edellisten kausien viimeiset jaksot, niin luvassa on todella jännittävä lopetus. Can't wait! Tosin en kyllä jaksa odotella 4. kauden tulemista, jos se on edes tullakseen... Se tulee sitten taas vasta ens vuoden puolella, jos sillonkaan.

Jos tykkäät todella monimutkaisista murhamysteereistä, olet familiar Steven Moffatin käsikirjoitusten kanssa, nautit vanhoista Sherlock-jaksoista tai jos ihastuit Robert Downey Jr.:n tulkitsemaan Sherlockiin, niin suosittelen lämpimästi tsekkaamaan tämän ainutlaatuisen sarjan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti