keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Sverige 2015: Kulturdag på järnvägsmuseet och Filmstaden.


Captain's Log, 30th of July.

Ukkosta ilmassa. Sadetta luvattu. Me lähdettiin säätä uhmaten viettämään antoisaa kulttuuripäivää.

Suunnitelmana oli mennä ensin Järnvägsmuseumiin, sitten Vankilamuseoon, syömään kotio ja sen jälkeen leffaan. Vankilamuseo menikin sen verta aikasin kiinni, ettei me ehditty sinne, mutta muut suunnitelmanosat menivät nappiin.


Rautatiemuseo oli ihana paikka. Siellä oli paljon kaikkee vanhaa mielenkiintosta, kuten niitä vanhoja junia, vanhoja kylttejä, pienoismalleja vanhoista vaunuista ja junista, vanhoja aikatauluja ja vieraskirjoja jne. All things old. Mää oon aina tykännyt tutkia ja katella museoissa poiskäytöstä joutuneita kulkuneuvoja ja tavaroita. Ne on ihanan nostalgisia ja on kiva miettiä, että millanenkohan ihminen on käyttänyt kyseistä kulkuneuvoa, vaatetta, tavaraa tai mitä ikinä.Upea kuninkaallinen ovi.


Hevosjuna 1850-luvulta.


Aaah mää rakastan vanhoja juna-asemien kelloja. Halusin aina semmosen kotio, kun asuin vielä porukoilla, mut en saanut hankittua. Kun käväsin ekan kerran Keijolla eka asia, jonka spottasin, oli juuri sellainen vanhantyylinen, luonnonvalkoinen juna-aseman kello. Jos olisin uskaltanut, olisin sanonut oitis, että "marry me?" No okei, en nyt sentään. Mut ihastuin heti Keijon sisustusmakuun.


Siis kuinka ihana pienoismalli, siellä on SÄNGYT JA PENKKEJÄ. Ton olisin heti kelpuuttanut mun leikkeihin lapsena.


Hyytävän karmiva vankijuna. Siellä pyöri looppina nauhoitus, jossa vanki huusi ja hakkas ovea. Ei tonne tämmönen hermoheikko uskaltanut ilman miestä.

Bongattiin myös tuttuja nimiä!


Nää oli hirmusöpöjä. Muut ei oikein näitä arvostanut, mutta mää napsin näistäkin kuvia. Voin vaan kuvitella, miltä noi tuoksuu...


Yhden junan nimi oli Thor, ja siitähän oli pakko ottaa kuva! Mää myös niin tykkään näistä vanhantyylisistä kylteistä junissa. Niin kauniita. Nykyään kaikki on niin modernisoidun yksinkertaisia.


Vanhoja matkalaukkuja ja sisustusesineitä. ♥ Olin kyllä niin taivaassa tuolla.
Vanhoja posliiniastioita ja konduktöörin laukku. ♥


JA TÄÄ KIOSKI. Vanhoja lehtiä, Gävlen nimi vanhalla kirjoitusasulla, Läkerol-pastilleja jajajajaja VOI ETTÄ. Niin söpöä. ♥


Ilmeisesti Matiaskin tykkäili tutkailla historiallisia juttuja.


Junamuseon yhteydessä oli myös pienimuotoinen vanhojen autojen näyttely!


Keijo siellä söpönä kurkkii. ♥


JÄTSKITAUKO! Ihan hetken päästä kun poistuttiin sisälle alko sataa ihan kaatamalla ja ukkonen alko jyrähdellä.


Tää oli ylivoimasesti kaunein juna koko museossa. ♥ Much royal, very glory, such gorgeous.


Siinä mun miekkonen ja veikkanen. ♥ Kuvien laatu on suorastaan huikaiseva. #iiponensurkeaetukamera


Illalla ruoan jälkeen riennettiin keskustaan ja Filmstadeniin katsomaan toisen kerran tämä aivan mahtava Marvel-mahtavuus! Oli ihan yhtä hyvä ruotsinkielisillä teksteillä. ;) En oikeesti kestä miten hyvä leffa toi on. Such awesome.

To be continued...

PS. Väkersin tän tekstintyngän koulussa. Oli pikkasen liian tylsää kirjanpitoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti