maanantai 9. marraskuuta 2015

Music on, world off - The Remake.

Kirjoittelin tossa joku kerta, että haluaisin tehdä joitakin aikoja sitten tehtyjä kyselyjä ja haasteita uudelleen. Nyt on sellaisen aika ja löysin tämmösseen, jonka oon tehnyt 4 vuotta ja 1 viikko sitten. Tsekatkaapa pois vaan tuo vanhakin postaus niin näätte kuinka on asiat muuttunut vai onko muuttunut yhtään.

Aattelin täyttää tämän postauksen mun naamalla, koittakaa kestää.

#ennennoahkininkeikkandeerosta #redlips #favoritedress #favoritehoopearrings #tukkahyvinkaikkihyvin

00. Nimesi?
- Ems eli Empsu eli Emppu eli Rautanyrkki eli Emilia.

00. Ikäsi?
- 22 vielä vähän aikaa.

01. Montako kertaa musamakusi on muuttunut radikaalisti tähän mennessä?
- Tähän mennessä... Jos edelliseen postaukseen listatut radikaalit muuttumiset lasketaan niin ehkä kuutisen kertaa. Oon tipauttanut vähän niinkun vahingossa aikasta paljon noita räppäreitä mun listoilta syystä, että niiden tuotannot ovat huonontuneet. Sitä se on ku euronkuvat verkkokalvoilla levy-yhtiöiden pomojen hengittäessä niskaan tuotetaan tylsää radio-ohjelmien täytettä pariks kuukaudeks kerrallaan. Looking at you, Elastinen and Kanye West and others.

02. Milloin se koki edellisen muuttumisen ja mistä mihin muuttui silloin?
- Hmmm. Mun on vähän vaikee sanoo, koska nää muuttumiset on tapahtunut oikeesti ihan mun huomaamatta. Ehkä viime vuonna tapahtui viimeisin, kun vedin ässän hihasta ja aloin kuunnella Dream Theateria ihan tosissani enkä pelkästään seinän takaa kun veli luukutti sitä soittaen samalla sähkörumpujansa.

03. Mitä kuuntelit ekalla peruskoulun luokalla?
- Varmaan kaikkee mitä NRJ:ltä ja MTV:ltä tuli. Varmaan jotai Spice Girlssiä ja Tiktakkia popitin ihan kympillä.

04. Mitä bändejä/artisteja kuuntelet?
- "En niitä pysty laskemaan..." En kyllä halua vastata näin, joten sanon että TÄLLÄ HETKELLÄ Seinabo Sey, Noah Kin, Biniyam, Esty, Gracias ja nyt ehkä semisti nolottaa, mut Selena Gomezin yks biisi on soinu muutaman päivän repeatilla. I can't help it, IT'S SO DAMN GOOD. Biisi on siis Revival, jos kinosti.


05. Näkeekö pukeutumisestasi minkälaista musiikkia kuuntelet?
- Ei. Tässä kohtaa aloin miettiä, että tää kysely on vanhentunut. En ees tiedä pukeutuuko nuoret nykyään musiikkimakunsa näköisiksi. Sillon kun ite olin teini, niin kyllä oli ihan kaikkia punkkareita irokeeseineen ja hakaneuloineen, emoja, j-rokkareita ja poppareita, hoppareita ja hevareita. Kai niitä on nykyäänkin, mutta musta tuntuu, että hevarinnäkönen voi ihan hyvin kuunnella jotain mafiaräppiä, kuten Eevil Stöötä ja Steen1:stä, ja jos ei muuten niin salassa omassa kotikolossaan. Ettei uskottavuus nähkääs kärsi.

#allblackerrything #andlilbitsofwhite #suchgoth #veryrock #muchpunk #nahjustkiddingman

06. Onko Sinulla ollut punk-aikaa? Tai onko nyt?
- Ehheheeeei. Ellei Adam Tenstan ja Nebay Melesin Vad Ska Du Bli?-biisiä lasketa punkiks Ebba Grön-sämplen takia. Ja yläasteella luin Nancyn ja jonkin aikaa sen jälkeen kinosteli kovasti lukea Nancy Spungenin ja Sid Viciousin traagisesta parisuhteesta. Itse punk-musa ei kiinnosta kyllä yhtään. Pelkkää holtitonta rääkymistä ja soittotaidottomia pellejä. #anteekspunkkarit

07. Löytyykö takista, piposta, repusta, laukusta (yms.) jotain, mistä voi päätellä musiikkimakusi?
- Ei.

08. Kuinka usein käyt keikoilla?
- En niin usein kun haluaisin. Pyrin käymään Tampereella aina, kun Noah Kin ja Gracias ovat eksyneet jonneki Yo-talolle keikkaileen. Tätä nykyä käyn siis about 2-3 kertaa vuodessa keikoilla.

09. Entä festareilla?
- Vielä harvemmin. Ehkä kerran parissa vuodessa... Vaikee sanoa. Pori Jazzeilla olin viimeks ja sitä ennen olin 2012 Blockfesteillä.

10. Mitä levyä kuuntelit viimeksi?
- Seinabo Sey - Pretend. Aivan ihana naisellinen tumma albumi. ♥

#faceoftheday #myhairallsmoothandshiny #lipsallburgundyred #eyebrowgameonpoint

11. Mikä biisi soi päässäsi viimeksi?
- Vähän vaikee sanoo, kun oon viimesen puoltoista tuntia kuunnellu musiikkia. Ehkä se Selena Gomezin Revival. Käykö teille ikinä sillain, että kun koukututte johonkin biisiin ja se jää soimaan teiän päähän sniikisti eikä jätä teitä rauhaan, kunnes kuuntelette sen biisin parikymmentä kertaa?

12. Minkä bändin näit ensimmäisenä elämässäsi livenä?
- Aikakone. Ainakin niin että mää muistan sen. Oon ainakin lapsuuskuvista nähny, että oon ollut Sorsapuisto Woodstockissa 1994 ja tanssahdellut siellä serkkuplikan kanssa, mut silloisista artisteista ei kyllä oo tietoa.

13. Soitatko itse jotain? Mitä? Bändissä?
- En soita. Soittaisinkin. Kitara olis aika cool osata soittaa. Poskeani soitan kyllä joka päivä.

14. Milloin löysit Meteli.netin?
- The who?

15. Kuinka usein ostat levyjä?
- Nykyisin en juuri osta levyjä yksinkertaisesti siitä syystä, että rahaa ei ole. Tai on, mutta se menee kaikki laskuihin, ruokaan ja välttämättömyyksiin. Tunsin kirpaisun syömmessäin kun luin, että 18-vuotiaana ostin kerran kuussa levyn... En kuitenkaan ehkä niin usein ostanut, mutta varmasti useammin kuin nyt. Viimeksi taisin ostaa Adam Tenstan It's A Tensta Thingin, Coldplayn Ghost Storiesin ja Michael Jacksonin Off The Wallin Allatiders Skivhandelista Gävlestä.

#työselehvie #hienolaatuhermanni #kuvaotettuperunalla

16. Miten suuri osa musiikki on elämästäsi?
- ERITTÄIN.

17. Mihin genreen luokittelisit musiikkimakusi?
- En osaa yhtään sanoa. Yks kaveri sano, että mun musamaku on tosi hipsteri. Never heard that before!

18. Oletko käynyt keikoilla/festareilla ulkomailla?
- En. Mut olis aika muikeeta!

19. Mitä pidät "klubimusasta"? (eli trancesta ja sellasesta)
- Öäh eh. En oikein jaksa kiinnostua.

20. Onko paikkakunnallasi hyvä keikka/festaritarjonta?
- *bursts in laughter (and tears)*
*falls from the chair to the floor*
*pulls herself together*
Ei ole hyvää keikkatarjontaa.
Ei ole hyvää tarjontaa.
Ei tarjontaa.
Ei.
(Mut onneks Tampere on lähellä.)

#tämäkintänäännapattu #jokokyllästyttäämunnaama #leikinfilttereillä #makeuponpoint

21. Ovatko basistit yleisesti typerimpiä bändin jäseniä?
- Ei saa yleistää. Ja se on kuule ite se, joka haukkuu!

22. Onko Sinulla musiikillista esikuvaa tai idolia? Kuka?
- Nääh ei. En jumaloi ketään.

23. Oletko löytänyt uusia ystäviä musiikin kautta?
- Enpä juuri. Keijoseni kyllä löysin silleen, että huomattiin, että "kappas sää tykkäät kans tosta ja tosta ja tosta ja äää voi ei, pitäskö ny sit alkaa seurustella?" Okei, ei ollut alkuperäinen syy miks ihastuin siihen, mut yks vahvistava tekijä kyllä.

24. David Bowie vai Kurt Cobain?
- Sanoisin, että ei kumpikaan, mut koska se on tylsää, niin sanon Cobain. Bowie on vähän liian eksoottinen mun makuun.

25. Mikä kieli on paras sanoituksissa?
- Enklanti ool thö vei.

#hienolaatutaas #tsekkaakorvikset #theultimaterihannaearring #matteblackalltheway #awesome

26. Kuunteletko yleensäkään sanoituksia?
- Tottahan toki. Nykyään alkaa jostain kumman syystä häiritä aika äkkiä, jos huomaan, että biisin nimeä tai kertsiä toistetaan liian usein (looking at you bro). Se on sen merkki, että artistilla on loppunu luovuus kesken ja huoh onpa täällä tylsää.

27. Mihin kiinnität ensimmäisenä huomion kuullessasi uuden biisin? (kitara, basso, rummut, sanat, laulajan ääni...?)
- Sanat tulee aikalailla viimesenä. Soundi ja biitti ensin, sitten laulajan ääni (joskus molemmat samaan aikaan, meinaan jos soundi on hyvä mutta laulajan ääni ihan pepusta, niin hyi ei pysty ja sama toistepäin) ja sanat. Toki jos siellä lyrikseissä vilistää kirosanaa, rienausta, härskiyksiä ja ylipäätään on liioitellun aggressiivista ja häröä meininkiä niin kyllä mulla särähtelee ja naksuu korvissa aika nopeesti ja biisi jää kesken.

28. Kuuluuko alkoholi musiikin kuunteluusi/soittamiseesi? (siis juotko festareilla/keikoilla/treeneissä)
- Eijjejei. Alkoholi ei kuulu musiikin kuunteluun. Musiikki tulee kokea selvinpäin, ei kännissä eikä missään pajareissa. Hyi olkoon semmoset. PAITSI! JOS oon kavereiden kanssa iltaa viettämässä ja oon pakotettu kuuntelemaan kakkaa, niin sillon tekee kyllä mieli ottaa huikka jos toinenkin.

29. Missä tilanteissa tarvitset musiikkia eniten?
- Kun ketuttaa ja ahistaa silleesti, etten jaksa jutella kenellekään enkä esittää hyväntuulista niin tungen kuulokkeet korviin ja ta-daa, saan olla ihan rauhassa. Esim. nyt on semmonen situation.

30. Jos soitat jotain, niin minkä merkkinen on soittimesi? Ja milloin aloitit soittamisen?
- Soitin on merkkiä Emilian poski ja aloitin 24.12.1992.


31. Parhaalla bändillä on keikka lähikulmillasi. Sinulla ei ole rahaa. Eli syötkö kuukauden kaurapuuroa ja menet keikalle vai et?
- KAURAPUURO ALL THE WAY. Kohta meinaan on semmonen tilanne päällä... Hurts, Seinabo Sey vai Steven Wilson? Vaiko KAIKKI?

32. Mitä mieltä olet bändistä nimeltä Ripsipiirakka? Entä Apulanta?
- Nyt en muista yhtään Ripsipiirakan biisejä, mut Apulanta... Se on erittäin jees. Se vaan on vähän sellanen harmaa alue mulle, joka tarkottaa, etten valitse kuunnella sitä itse. Jos äiti tai Matias kuuntelee sitä tai Apulantaa pauhaa ratiosta, niin en pakota vaihtamaan levyä/radiokanavaa vaan huutolaulan mukana.

33. Mikä musiikki on sellaista, että jos radiosta tulee niin se varmasti menee kiinni. Ei vain voi kestää?
- Antti Tuiskun nykynen tuotanto, Sanni, Stig, Tuure Kilpeläinen (soi yhteen aikaan niin usein radiossa, etten jaksa enää), JVG, Cheek, Haloo Helsingin hittibiisit (kaveri pakotti kuunteleen muitakin ja ne oli jopa ihan jees!), Maija Vilkkumaa, Irina, Erin, Janna, Elokuu...

34. Trance vai heavy?
- Riippuu artistista, bändistä ja biisistä. Toisin sanoen kaikesta.

35. Don Huonot vai Trio Niskalaukaus?
- Ei kumpikaan. Koska mää en oikeesti muista kummankaan biisejä.


#ennenkeikkaaselehvie #lovemesomeredlipstick #mattelipstick #imlovingit

36. Sisäkeikka vai festari?
- Sisäkeikka. Okei, siä oot neljän seinän sisällä ja jos on paljon väkee niin vähän ahdistaa, mutta toisaalta taas ei. Kun tunnelma on tiivis ja korkeella katossa asti niin kyllä sen kestää. Plus sisäkeikoilla on yleensä pikkusen paremmat vessat ku festareilla. Mää inhoon bajamajoja yli kaiken ja välttelen niiden käyttöä viimeseen asti. Pori Jazzeilla pystyin hienosti välttämään, koska Kirjurinluodon lähellä oli bensa-asema.

37. Mille festareille olet kesällä menossa?
- Olin Pori Jazzeilla viime heinäkuussa. Ens kesästä en tiedä.

38. Mitä löytyy mp3:stasi tällä hetkellä? (mikäli omaat sellaisen...)
- Voi ku tää on vanha kysely. Omistaako kukaan enää mp3-soittimia tai iPodeja? Viimesen parikolme vuotta se on ollu mun osalta Spotifyn ahkeraa päivittäistä käyttöä. Mun soittolistoista löytyy joka tapauksessa Seinabo Sey, Hurts, Noah Kin, Gracias, Coldplay, Dream Theater, 30 Seconds to Mars, John Legend, Justin Timberlake, Liv Warfield, Esty, Paleface & Matre, GoGo Penguin, Lupe Fiasco, Toto, Huge L, Metallica, Adam Tensta, Michael Jackson, Kid Cudi, Kanye West (toim. huom. koko tuotanto Watch The Throneen asti, siitä eteenpäin kaikki kakkaa), Common, Poets of The Fall ja Chicago. Just to name a few... Jos jaksatte verrata siihen vanhempaan postaukseen, niin näätte tässä nyt survival of the illest. Parhaat teinivuosien artistit ovat tulleet jäädäkseen ja uusia mahtavuuksia löytyy joka kuukausi. Mikä on harmittavaa, on se, että Transatlantic ja Steven Wilson eivät mokomat löydy Spotifystä, koska ovat ernuja. Joudun kuunteleen heitä sitten vanhanaikaisesti cd-levyltä.

39. Mitä teet, jos joku haukkuu päin naamaasi musamakusi?
- Pyörittelen silmiä, kohautan olkia ja sanon "C'mooon dude, me ei olla enää 15-vuotiaita. Aika noloo hei."

40. Mikä biisi soi nyt?
- Joo mitähän hitsinpimpulaa? Meinaan se on TAAS Kanye West & Jay-Z - No Church in the Wild. Mää kuuntelin tätä 4 vuotta sitten myös?! Tää meni ihan oikeesti sattumalta. Selasin mun soittolistoja ja bongasin tän ja halusin kuunnella taas pitkästä aikaa. Soundi on aikasta mainstreamia mut ah Frank Oceanin featuuraukset ja Kanyen ja Jay-Z:n bff-meininki on ihan kultaa tällä levyllä (paria biisiä lukuunottamatta).

#mäjokapäivätöitäteen #noei #tekisinkin #nytonfilttereitä #kalpeusluokkaakalkkilaivankapteeni #lumikki
Kyä huomaa, että syksy ja pimeys on täällä, kun musankuuntelu vaan lisääntyy. Kyllähän mää aina kuuntelen musiikkia kaikkina vuodenaikoina, mut jotenkin tällain masentavana vuodenaikana se on mulle oikee henkireikä. Ja varsinkin vähä vanhempien suosikkien kuuntelu vie mut minuuttien ajaks muistelemaan menneitä. Se on haikeaa. Utuista. Värisyttävää. Ja on hauska huomata, kuinka tarkasti muistan ulkoa vähä liiankin monet biisit.

Kyllä musiikki on upeeta.

Tätä kirjoittaessa soi:

Seinabo Sey - Pretend (koko albumi)
Kanye West & Jay-Z - Watch The Throne (biisit 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13)
Kanye West - 808s & Heartbreak (biisit 1-7)
Selena Gomez - Revival (x 2)
Adam Tensta & Nebay Meles - Vad Ska Du Bli?
Ane Brun - To Let Myself Go
Biniyam - Hero
Bonobo - Kiara
Cee Lo Green - Anyway
Daniel Adams-Ray - Där Regnbågen Tar Slut - RMH Remix
Dream Theater - The Dance of Eternity
Flying Lotus - Massage Situation
Gracias & Noah Kin - I Am
Herra Huu - Ei toivottu lastenlaulu
Huge L - Autotune
Jay-Z - The City Is Mine (feat. Blackstreet)
Jay-Z - Already Home (feat. Kid Cudi)
Jay-Z - Hate (feat. Kanye West)
Kanye West - Black Skinhead

2 kommenttia: