sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sverige 2015: De sista dagarna.

TISDAG 4 AUGUSTI


Mun ja Keijon treffipäivän kiva keli jatkui myös seuraavalle päivälle, joten päätettiin lähteä rannalle. Sitä ennen kuitenkin oli aivan pakko viedä Matias katsomaan Allatiders Skivhandelia!


Matias löysi iskälle tuliaisina Joe Satrianin uusimman sekä itelleen Transatlanticin sekä Pink Floydin albumit. Jostain syystä yhdistin Matiaksen löydöksien kanssa edellispäivän bongauksia Game Stopista, joista yksi lähti mukaan eli tietysti Kapu-säästöpankki! Se on kyllä aikas upee. Ja se en ollut ees mää, joka halusin ton vaan Keijo. Seottiin kyllä semisti reissussa kaikesta nörttitavarasta...


Ja tässä mun ja Keijon löydökset: Keijolle Saga - In Transit, Toton pari albumia, ja mulle loput mestariteokset, eli Coldplay - Ghost Stories, Adam Tensta - It's a Tensta Thing ja Michael Jackson - Off The Wall.

Parhaat löydökset olivat kuitenkin nämä kaksi, eikä maksanu ees paljoo...


MICHAEL JACKSONIN LP_LEVYJÄ. GOODNESS GRACIOUS. ♥ Vielä kun saatais meiän äänilevysoitin toimimaan...

Sitte rannalle!

#keijoapproved


Vaikka keli oli kohillaan, niin vesi oli aikasta kylymää ja olis pitänyt kävellä tosi pitkälle, jotta pystyisi uimaan. Paitsi ettei voinut uida, koska mutapohja tui vastaan aika pian. Plus mää ja mun diabeettiset jalat ei arvostettu kivistä pohjaa. Mut kiva oli silti huljutella jalkoja ja viilentyä!

#kaatuukaatuu #okeieisekaatunu #lillebror

#vähägrillisasinskia

Ihanan rantapäivän jälkeen palattiin kotiin ja illalla oli vielä viimeinen kokous ennen kotimatkaa. Pakattiin illalla täyttä häkää ja juotiin viimeiset iltateet ja turistiin mukavia. Olo oli haikea enkä olisi halunnut lähteä, mutta samalla tahdoin jo kovasti takaisin kotiin ja nukkumaan omaan sänkyyn. Jostakin kuulin, että se on onnistuneen reissun merkki, jos tuntee noin. Ja sitä tää reissu todellakin oli.

ONSDAG 5 AUGUSTI

#aamupalaonpäiväntärkeinateria #terveellistä

Aamulla oli lähtö klo 9.00 ja haettiin vielä viimeisiä ei-Suomesta-saatavia eväitä autoon, kuten esim. nämä aivan mahtavat jätskit. ♥ Miksi oi miksi näitä ei myydä Suomessa?


Stockholm in da place to be. 


Matias ihmeissään suurkaupungin hälinästä, ihmismäärästä ja ruotsin kielestä.


Eka pysäkki: Bengans. Oli pettymys. Siellä ei ollut mitään. No oli siellä jotain, mutta ei mitään mitä mää ja Matias oltiin etsimässä. Noh, ehkä ens kerralla ja saatiin me kyllä ihan tarpeeks levyjä Allatiderssistä. Ihastelin myös Bengansin luovaa ja hauskaa esillepanoa (alempi kuva oikealla).


Butik Ingebor oli söpö liike. Kuppeja ja purkkeja vanhoilla etiketeillä ja jättisuuria Muumi-muotteja.


Ihanaa pientä välipalaa, kauniita kukkia ja graffiti, joka näyttää ihan eräältä tutulta sukunimeltä. Siinä taitaa kyllä oikeasti lukea "Liar", which is less nice.

#sisaruspotretti #trolli #sadface
Kohti Vanhaa Kaupunkia ja sen yli! Meidän piti mennä erääseen vanhaan sarjakuvadivariin, ja reitti sinne kulki Vanhan kaupungin kautta. Ollaan käyty siellä ainakin pari kertaa aikaisemmin, eikä siihen kyllästy ikinä.Vanhaan kaupunkiin oli eksynyt muutama muukin, ja jouduttiin tekemään aikasta paljon väistöliikkeitä.


Mää rakastan näitä pikkukujia! Niin söpöjä. Ihmispaljoudesta ja kaikenmaailman pikkuliikkeistä ja kahviloista huolimatta vanhan nostalgisen tunnelman pystyy aistimaan.


AND NOW TO THE GOOD STUFF! Bongattiin ehkä maailmankaikkeuden paras kauppa! Tuolla oli siis aivan kaikkea ihanaa nörttikamaa. Hirveesti sarjiksia, kirjoja, dvd:itä ja KAIKKEE MERCHANDISEE! Seottiin ihan täysin molemmat.


Olisin halunnut kuvata koko kaupa valikoiman, mut se olis ehkä ollu vähän suspicious, joten tässä jonkin verran kuvia ainakin tähän hätään. Oli mm. tämmössiä bobbleheadseja, Loki, Weeping Angels and Twelth Doctor being my favorites...


... hirveesti Marvel-paitoja ja Tohtori-juttuja, mm. koruja, pehmoleluja, paitoja, 4. Tohtorin pitkä kaulahuivi (makso ihan törkeesti, olisko ollut 50€?), teekuppeja, eväsbokseja, sonic screwdrivereita sekä leluina että oikeasti toimivina yleiskaukosäätiminä.


Tässä vähä kalliimmat korvikset kuin mitkä mun mukaan lähti (kuva alla), lasinalusia ja 150 euroa maksava 10. Tohtorin sonic screwdriver-yleiskaukosäädin. Ei kyllä ihan ollut varaa tohon. Ja mää olisin niin halunnut ottaa ton Adipose-pehmolelun matkaan, mutta kun sekin aikas hintava... Ehkä joskus. Se on niin lutunen!


Mehän oltais haluttu ostaa kaikki Tohtori- ja Marvel-kamat, mutta koska oltiin käytetty rahaa aikasta paljon aiempina päivinä, niin mun mukaan lähti toistaiseksi nämä, plus Matiaksen novellikirja, jonka myös mää luin. Marvel-aiheinen sateenvarjo (so cool), Captain America 2, Tardis-magneetti ja Weeping Angels-korvikset, jossa vieläpä Don't Blink-teksti. Haaveilin joskus ostavani Etsystä tms. korvikset, joissa pelkästään Don't Blink-teksti, mutta koska tuolla kaupassa ei sellasia ollut, niin nää oli vaan pakko ostaa. Ja tonnehan meidän on aivan pakko päästä uudestaan!

Tsekkaa Science Fiction Bokhandelnin nettisivut tästä.Laivalla vähä airhockeya, foosballia ja vähä pajatson kokeilua.


Ja laivalla kun oltiin niin pakkohan oli ostaa suklaata. Paljon suklaata. Maraboun henkäisynohuet Noblesset on Ruotsista tuotuja ja tuolloin niitä ei löytynyt mistään päin Suomea, tai no Tamperetta... Tässä kuussa kuitenkin Prismasa käydessäni bongasin noita ihanuuksia, joskin paljon paljon kalliimpina kuin Ruotsissa.


Kaiken kaikkiaan meiän reissu oli ihana ja virkistävä. Saatiin olla ihanassa seurassa, tutustua uusiin ihmisiin, nähdä uusia paikkoja ja mikä parasta, rakas veljeni sai olla mukana. ♥ Toivottavasti pääsemme samanmoiselle reissulle pian uudestaan!


Tätä kirjoittaessa soi:

Seinabo Sey - Pistols At Dawn, Younger, Pretend, Hard Time, Easy, Words, Sorry, Who, You, Ruin, Burial

2 kommenttia:

  1. Täytyis varmaan joskus eksyä Ruotsiin. Lasketaanko se, että oon käyny siellä vauvana :D

    VastaaPoista