perjantai 10. kesäkuuta 2016

30 Day Song Challenge: Day 10 - A song that makes you fall asleep.

JOHANNA KURKELA - SINÄ NUKUT SIINÄ


Tää biisi ei varsinaisesti nukuta mua. Oikeestaan mikään biisi ei saa mua nykyään nukahtamaan, koska päinvastoin mää innostun musiikista niin paljon, etten malta nukkua. Teininä nukahdin kyllä useinkin kuulokkeet korvilla, mut en enää. Kuulokkeet tuntuu ikäviltä korvissa, jos haluan nukkua jommallakummalla kyljellä.

Valitsin kuitenkin tämän biisin, koska kuuntelin tätä ja kuuntelen vieläkin aina, jos ja kun joudun nukahtamaan ilman Keijoa vierelläni ja iskee kova ikävä. Johanna Kurkelan eteerinen ääni ja biisin unelmoiva tunnelma saa mut kuvittelemaan Keijon viereeni ja rauhoittumaan, jotta voin antaa itseni vajota syvälle unimaailmaan. Sanat ovat äärimmäisen kauniit ja oikeassa mielentilassa hyvin liikuttavat. Melodia on unenomaisen hidas, mutta vangitseva ja kertosäkeen voimalliset, rakkaudentäyteiset sanat sekä musiikin voimistuminen kuvastavat niitä suuria tunteita, joita varmasti jokainen nainen tuntee omaa miestään kohtaan. Kurkela on onnistunut upeasti kuvailemaan tämän kahden toisiaan rakastavan ihmisen jakaman jokapäiväisen hetken. Tämän biisin kuunneltuani kyllä kelpaa nukahtaa, kun viimeisenä asiana mielessä on oma rakas mies.

Keijo oli myös jälleen kerran se, joka esitteli mulle tämän todella kauniin biisin sekä Kurkelan muuta tuotantoa. On kyllä yksi upeimmista naisäänistä, ja mä en edes yleensä pidä naislaulajista. Sisällytin kuitenkin Kurkelan aiempaan tekstiini naislaulajista, jonka voit halutessas lukaista tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti