maanantai 25. heinäkuuta 2016

Old things make me sad.

"It's happy for deep people." - Sally Sparrow (Doctor Who).

4. heinäkuuta minä ja perheeni lähdettiin päiväksi Tallinnaan. Oikeastaan koko reissu maissa on joku vajaa 4 tuntia, mutta mulle tämä oli eka kerta ikinä, joten olin innoissani ja Vanha kaupunki oli nähtävä.

Moni oli jo etukäteen kehunut Tallinnaa ihanaksi kesäkaupungiksi ja ihmetellyt suuresti kuinka mää en ole Tallinnassa koskaan päässyt käymään. Nyt ei tarvitse enää ihmetellä!


Onneks me otettiin hytti! Sai vähän nukkua matkalla Tallinnaan. Oli silloinkin ollut vähän univajetta... Ja ilmeisesti se vaivasi äitiäkin, koska oli tilannut meiän liput iltamyöhään väsyneenä, ja lopputuloksena mää menin sitten tuon päivän tyttönimellä.


Koko päiväksi oli luvattu alle 20 astetta ja pilvistä/sadetta. Se oli Helsingissä se. Tallinnaan kun päästiin niin siellä paistoi aurinko niin kuumasti, että mua alkoi kaduttaa kuinka paksut legginssit olin erehtynyt laittamaan päälleni. Käärin puntit ylös ja heivasin takin kassiin.


Vanhan kaupungin laitamilla oli jännä jousiammuntarata. Vähän kuumotteli mennä kokeileen ja olla vartin verran Hawkeye, mut ei sit menty. Meh.


Tässä matkaseurueeni kuvattuna takaapäin!


Äidin tukka on täyttä rakkautta. Se on paitsi upean violetti myös erittäin helppo spotata väkijoukosta! Ei tartte eksymistä pelätä, kun tietää missä äiti menee. Olis tarvinnut olla äidillä tollanen tukka jo, kun oltiin pieniä. Oltiin melkosen taitavia eksyjiä silloin ja muutamat itkut pääsi.


Sulaa rahaa...? Eesti keel o hauska.


Iskä kertoi jotain tästä muurista, mutta unohdin sen jo. Upeat vanhat muurit on kuitenkin, jopa 1500-luvulta. Ai jai. Historiikkifriikkiminä tykkäilee kovasti.


Ja sit siä oli noita ihania pyörävaunuja! Olis ollu hauska kokeilla. Next time, baby!


Tallinnan vanhan kaupungin pääkatu on Tukholman versioon verrattuna avarampi. Pikkukujia oli siellä täällä ja ne on ihania, mutta pääkatu on kiva, jos se on vähän laajempi. Tartte ahtautua sinne ja väistellä kaikkia.


Toi Olde Hansa näytti kaukaa jo ihanalta. Oikeen semmonen keskiajan kauppa. Matiaskin suostui poseeraamaan mulle vähäsen.#vainkeskiaikajutut #only1500kidswillremember


Tämä oli kaunein spotti, jonka näin. Haaleanvaaleanpunaista, vanhaa tekstityyliä yhdistettynä uuteen kahvilaan. #aestheticsKaupungin aukio oli täynnä väkee ja varsinkin selfieiden ottajia. Paljon ravintoloita, kojuja ja tietysti vanhan kaupungin ajatonta kauneutta.


Kun kerran muutkin niin minäkin otin.

Äitikin suostui selfieen miun kanssa! Tämä on harvinaista tämä.Kaiken kuvaamisen ja kävelemisen jälkeen iski kaamea nälkä ja valittiin kaikista ravintoloista sopivin ruokapaikka.


Revaliassa oli hauskasti pukeutuneet sisäänheittäjät. Ruokalista oli aika perus: burgereita, pastaa, lasagnea ja mitä kaikkee. Mulle ei ollut ylläripylläri gluteenittomia burgereita, että en siis voi suositella sen puolesta kyseistä ravintolaa, koska olen burgereiden suuri ystävä, mutta pork ribsit olivat kyllä todella maukkaita!


Sen näkee naamasta, kun on näläkä. Mutta hyvän ruoan jälkeen ei ollut enää näin apaattista porukkaa!


Ehkä eka selfie iskän kanssa IKINÄ. Kerta se on ensimmäinenkin!Joillakin viisailla seurueilla oli mukanaan selfietikut. Me emme olleet yksiä niistä. Joten yhteiskuvia meistä neljästä ei ole, mutta tässä jonkinlaisia 3/4-perheotoksia.#nytrepes #matiaksenomatkuvakulmatosa11224598


Yhden söpön pikkukujan bongasin. Ojensin puhelimen veljeni kauniiseen kätöseen ja pyysin ottamaan musta kuveja. Siellä oli myös pari nuorempaa plikkaa kuvailemassa toisiaan.

Miksei Suomessa voi olla tämmösiä? Tämmösellä pikkukujalla sais loistavia asukuvia tai blogiin bannereita.


Suomeen saapuessa pilvet tummenivat ja sää viileni, mutta merellä näytti silti näin kauniilta.

Vanha kaupunki oli just niin kaunis kuin osasin kuvitella. Sää oli kuin morsian ja lyhyestä reissusta huolimatta jäi todella hyvä fiilis. Haluan ehdottomasti uudestaan Tallinnaan ja mielellään hieman pidemmäksi aikaa!

4 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia oot ottanut! Ihana et pääsitte pienelle perhetripille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ~<3 Ja oli ihanaa, haluaisin kovasti päästä uudestaan!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Tallinna ja varsinkin Vanha kaupunki on kyllä kiva paikka ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3 Olis ihana päästä pian reissuun tuonne ja ottaa mieskin mukaan :D

   Poista