lauantai 5. marraskuuta 2016

You know I love you.

HEYOO! Se on Ems in the building ja mukana on tällä kertaa myös mieheni Keijo!


Bongailin tossa jälleen ihanalta Suskilta hänen ja miehensä Laurin laatiman pariskuntakyselyhommelin. Mää kärsin taas pienoisesta kirjoittajan blokista, joten tää tuli mitä parhaimpaan saumaan!

Homma toimi siis samalla tavalla kuin Suskilla ja Laurillakin, eli me kirjoitimme toistemme tietämättä omat vastauksemme näihin kysymyksiin. Mää kirjoitin suoraan tähän varsinaiseen postaukseen ja Keijo omalle alustalle. Ja vaikka ei siltä ehkä vaikutakaan, niin me ei todellakaan tiedetty toistemme vastauksista mitään ja kun luimme toistemme tekstejä niin kyllä nauru raikas! Tässä myös huomaa ehkä sellaisen pienehkön sukupuolten sekä persoonallisuuksien välisen eron, kun mää kirjoitan tooodella pitkästi ja Keijo osaa tiivistää asian yhteen lauseeseen.

Tästä lähtee!

Hämeenlinnan konventtisalissa syyskuussa.
1. Missä tapasitte?
K: Ensimmäisen kerran Tampereen Urheilu- ja Messukeskuksessa konventissa. Kiitos Jonna.
E: Ihan ekan kerran Pirkkahallissa konventissa.

2. Mikä oli ihan ensimmäinen asia, minkä sanoit toiselle?
K: Ystävällinen tervehdys tietenkin, mutta koska se olisi tylsä vastaus, joudun paljastamaan että sanoin epäileväni tulevan vaimoni olevan viisitoistavuotias vain koska hän oli sen ikäisessä seurassa. Toisaalta se oli tarkoituksellinen kiusaaminen, johon joskus syyllistyn.
E: Jos sitä perus moita ja esittäytymistä ei lasketa, niin taisin sanoa "öö mää oon kyllä 20-vuotias jo", koska Keijo vitsikkäästi kysyi, että oonko määkin 15-vuotias, koska mun kaverikin oli. :D

3. Mikä oli ensivaikutelmasi toisesta?
K: "Olipas iloisen oloinen likka, ja kivannäköinen, mutta unohda se, koska liian nuori sulle..."
Kukkamekko jäi myös mieleen. Että kyllä osaa pukeutua.
E: "Wise guy, eh?" Well, he is. Mutta jostain syystä heti pidin Keijoa oikeesti hauskanoloisena ja mukavana miehenä. Ja sitä hän olikin, kun oli mahdollisuus tutustua kunnolla. Mulla oli alusta asti mukavaa ja luonnollista olla Keijon kanssa. Ei ollut mitään awkwardia tunnelmaa tai nolostuttavia jännitysmomentteja. Kaikki meni mun mielestä niin ihanan smoothisti.

4. Minkälaiset olivat ensitreffinne?
K: Riippuu minkä laskee "treffeiksi", mutta ehkä pitäisin syömistä Stefan's Steakhousessa tärkeänä. Nautimme Black Angus-pihviä ja joimme... wait for it... Pepsi Maxia!
E: Ööh. Tää on aika noloa, koska mä en osaa sanoa mitkä oli meiän ensitreffit. Keijo ei koskaan virallisesti kysynyt enkä minäkään liiemmin, että "hei mennäänks treffeille?" Sanon kuitenkin, että ekat treffintapaiset oli Stefan's Steakhousessa, jossa syötiin aivan ihanaa ruokaa ja sitten käytiin kattomassa Gravity.

5. Kumpi sanoi ensin "minä rakastan sinua"?
K: Guilty as charged.
E: Keijohan se.

1. hääpäivänä matkalla Hämeenlinnaan.
6. Onko teillä perinteitä?
K: Todellakin! Hääpäivänä keksitään aina jotain erilaista ja kivaa, tuntuu liittyvän kylpylöimiseen varsin usein. Ja tietysti siivet. Slurp slurp! Ja Marvel-leffat. Ja Netflixin supersankarisarjat. Ja pieksuilutreffit. :D
E: Hmmm. Taidettiin päättää aika pian häiden jälkeen, että tehdään joka hääpäivä joku pieni reissu. Jos hääpäivä ei osu viikonloppuun, niin tehdään reissu mahdollisimman lähellä hääpäivää joko edellisenä tai sen jälkeen. Ja näköjään tähän perinteeseen liittyy vahvasti kylpylöinti, koska eka hääpäivä oltiin Hämeenlinnassa Rantasipi Aulangossa ja toka Viking Gracen kylpylässä. Varmaan tää kylpyläperinne lähti siitä, kun kuukausi häiden jälkeen vietettiin honey moon (enemmänkin weekend) Lapinniemen kylpylässä. Kylpylät on ihania.

7. Mikä oli ensimmäinen matkanne?
K: Ikävä kyllä se liittyi veljeni kuolemaan. Matkasimme Ruotsiin hautaamaan pikkuveljeäni. Oli samalla Empsun ensitapaaminen monen mun sukulaisen kanssa. Tunteikas matka monella tavalla.
E: Gävleen Ruotsiin Keijon sukulaisten luo.

8. Missä kosinta tapahtui?
K: Tampereella Kehräsaaren sillalla. En edes polvistunut.
E: Kehräsaaren sillalla.

9. Mitä teette yhdessä?
K: We bake cookies and shit.
E: Katotaan milloin mitäkin sarjaa (tällä hetkellä menossa Hart of Dixie). Saunotaan. Tehdään ruokaa joskus. Kenttäillään. Jutellaan vaikka mistä. Reissataan yhdessä. Käydään pitkillä kävelyillä. Keksitään hauskoja ex tempore-juttuja välillä. Diggaillaan samasta musiikista, joten käymme myös keikoilla tilanteen salliessa. Eli vaikka ja mitä. Meillä on aina ihanaa yhdessä.

10. Miten toinen on viimeksi yllättänyt sinut?
K: Osti mulle pipon.
E: Saattaa olla jokin pienempikin yllätys tapahtunut tässä lähiaikoina, mutta Keijo yllätti mut niin hienoilla häälahjoilla, että meinasin alkaa itkeä.

2. hääpäivänä lähdössä kohti Turun satamaa.
11. Mistä riitelette eniten?
K: Ei sitä passoo sannoo. Mut pikkuasioista jos puhutaan niin Empsu jättää tavaransa siihen missä se lakkaa tarvitsemasta niitä, ja mä en pysy paikallani, kun Empsu haluaa purkaa päivän asioita.
E: Mulla menee välillä hermo, kun Keijo takertuu pieniinkin asioihin ja yksityiskohtiin, jotka ei välttämättä ole relevantteja. Harmittaa myös, että mun täytyy toimia Keijon toisina aivoina, kun se unohtelee asioita. Mäkin unohtelen omia asioitani! Keijoa taas rasittaa, kun mää jätän tavaroitani niille sijoilleen mille ne jätän, enkä korjaa pois tarpeeksi ajoissa. Yritetään molemmat skarpata näissä asioissa. Mää oon välillä sen sortin tulisielu, jota diabeteksen aiheuttamat mood swingsit ja huonovointisuudet ei yhtään auta ja kaiken hyvän päälle naistenpäivät iskee mulla kovaa ja korkeelta joka kuukausi. Siksi on kyllä niin parasta, että Keijolla on työkaverinsa sanoin lehmän hermot. Se jaksaa ymmärtää ja saa mut leppymäänkin hyvin nopeasti.

12. Pystyttekö lukemaan toistenne ajatuksia?
K: What?! Ei me mitään tieteisleffaa eletä! Se olisi huono asia se. Ilmeet kyllä paljastaa usein paljon. Toki oppii sellaisia lukemaan.
E: Voi kyllä. Me lopetetaan toistemme lauseita ja joskus me ajatellaan jopa samaan aikaan ääneen jotain, tai kun mä en kehtaa sanoa jotain asiaa ääneen niin Keijo sanoo sen ja sit heitetään high fivet.

13. Mikä laulu muistuttaa sinua toisesta?
K: John Legend - Made To Love.
E: Vaikka mikä, mutta päällimmäisenä vaan pomppaa mieleen Toto - Thousand Years.

14. Mikä toisen ulkonäössä on viehättävintä?
K: Dat Ass!
E: Hymy ja silmät. Keijo on hyvin ilmeikäs ja sillä on monenlaisia hymyjä. On hauskaa, vekkulia, juonittelevaa, söpöä ja empaattista hymyä. Tykkään myös Keijon kaljusta tosi paljon. En nykyään tykkää ollenkaan, jos sitä sänkeä tai siiliä tuntuu yhtään, mutta sitä sais sit olla koko ajan ajamassa, joten menköön. Keijo on kokolailla todella miehekäs ja karismaattinen mies.

15. Mikä on yhteinen unelmamatkakohteenne?
K: Ehkä Lontoo.
E: Taitaapi olla Lontoo. Mulla kielen, nörttijuttujen ja nähtävyyksien takia ja Keijolla myös sama, mutta myös jalkapallon takia.

Minun valmistujaispäivänä Pyynikin näkötornilla.
16. Kuinka kuvailisit toista kolmella sanalla?
K: Minun Super Kissa.
E: Sosiaalinen, hauska ja kärsivällinen.

17. Mikä on eniten käyttämäsi hellittelynimi toisesta?
K: Emme juuri käytä sellaisia, mutta aika usein sanon "akka" hyvin rakkaudellisella äänensävyllä.
E: Mä en vaan ole hellittelynimi-ihmisiä, en ainakaan suomeksi. Älsklingiä käytän joskus ja seurustelun alkuaikoina Doctor Whosta otin käyttööni sanan sweetie, joksi River Song kutsuu Tohtoria. Ainoo mitä käytän eniten on mösö, kun se on söpö jonkin tekemänsä jutun takia, mut mää sanon mösöksi nykyään aikalailla kaikesta. Otto oli ennen The Mösö (juontuu lempinimestä mösöliini, jonka keksin 9-vuotiaana Otolle), mutta nyt kuka tai mikä tahansa voi olla mösö. Kultamussukaksi tai sen väännöksillä kutsun joskus läpällä. Englanniksi hellittelynimet on vaan niin paljon parempia. Honey, darling ja sweetie. Much better.

18. Saako toisen tekstiviesti sinut hymyilemään?
K: "Osta maitoa" =  ei niinkään. ♥♥♥♥♥ =  Kyllä.
E: Kyllä useimmiten, varsinkin jos on ollut pitkä päivä takana näkemättä toista tai on ollut poissa kotoa yön. Sellaset perus "mää tuun nyt työmaalle" tai "tuun hakeen sut"-tyyliset ei oikein varsinaisesti vaikuta mitenkään erityisesti, koska sitä tapahtuu tyyliin joka päivä tai viikko.

19. Mistä asukokonaisuudesta tykkäät toisen päällä eniten? Entä mitä et halua nähdä toisen päällä?
K: Ihan mikä tahansa kesämekko mikä sillä on. En halua nähdä narutopissa.
E: Riippuu vuodenajasta. Yleisesti puku on aina kova sana. Keijon paras puku on plain mustaa ja valkoista tai tummansininen hääpuku vaaleanpunaisella kauluspaidalla tai hopealla kravatilla ja liivillä. Kesällä musta v-aukkoinen t-paita, farkkushortsit, arskat ja tennarit. Syssymmällä joko v-aukkoinen harmaa neule, sinipunaruudullinen kauluspaita tai vihreäbeigevalkoraidallinen neule ja tummat farkut. V-aukko sopii muutenkin mun mielestä miehille. He ovat niin suoria kaikki ja v-aukko tuo syvyyttä miehen olemukseen. Mää en halua nähdä kovin tylsiä ja haaleita sävyjä Keijon päällä enkä hattuja.

20. Mistä luonteenpiirteestä toisessa olet ylpeä?
K: Sinnikkyydestä kaikissa asioissa mitä se päättää tehdä, vaikka itse ei aina tajua että on sinnikäs.
E: Siitä kun Keijo on niin rohkea ja sosiaalinen. Uskaltaa mennä tosta noin vaan juttelemaan kelle tahansa. Olisinpa itsekin sellainen, enkä tällainen socially awkward penguin. Keijo on myös hyvin sinnikäs ja altis auttamaan kaikenlaisissa tilanteissa.

Kenttähommia eräänä lauantaina.
21. Mikä on parasta teissä pariskuntana?
K: Täydennämme toisiamme. Minä olen sosiaalinen silloin kun Empsu ei jaksa olla, ja se hieroo mun ohimoita kun mua stressaa jokin liikaa.
E: Vaikka meillä onkin vähän tätä ikäeroa ja ihmiset aluksi vähän epäili meiän suhdetta ja epäsuhtaisuuksia (on se sana), niin meiän avioliitto on toiminut niin hyvin. Me ei välillä edes ite huomata, että meillä olis mitään ikäeroa. Molemmat yhtä lapsellisia kakaroita ja kypsiä aikuisia samaan aikaan. Me tunnetaan toisemme läpikotaisin. Ollaan molemmat yhtä hajamielisiä välillä ja se voi aiheuttaa muissa turhautumista, mut sillä ei ole väliä, koska me annetaan se toisillemme anteeksi.

22. Mitä teissä pariskuntana haluaisit muuttaa?
K: Hmmm... Jouduin miettimään liian kauan tätä. Ei siis mitään ilmiselvää löydy, mutta hiomme toisiamme varmasti koko ajan.
E: No vähän voitais skarpata, ettei unohdeltaisi asioita. Minä muistaisin korjata jälkeni ja hoitaa tärkeitä asioita ja Keijo ei sopis menoja päällekkäin. Voitaisiin liikkua enemmän ja kutsua ihmisiä meille kylään. Haluaisin myös muuttaa asuinpaikkaamme, jotta asiat helpottuisi, mutta se nyt ei ole muuttumista pariskuntana.

23. Mikä on ollut mieleenpainuva hetki yhdessä tänä vuonna?
K: Ei sitä passoo sannoo.
E: Tämä ei ole ehkä se iloisin hetki, mutta ehdottomasti mieleenpainuvin. Perjantaina 27.5 matkalla Tampereelta kotiin kerroin Keijolle Oton viimeisistä hetkistä. Mää itkin ihan todella paljon ja kun pystyin vihdoin katsomaan Keijoa, huomasin hänenkin itkeneen vuolaasti. Hän todella myötäeli mun surua ja tuskaa, ja se oli todella tärkeää mulle. Sillä hetkellä huomasin jälleen rakastavani Keijoa yhä syvemmin.

24. Mikä kuuluisa pariskunta kuvaa parhaiten teitä?
K: En tunne kuuluisia pariskuntia. Matti ja Mervi vain tulee mieleen, mutta ei ainakaan ne. :D
E: No tää on nyt fiktiivinen pari, mutta mulla tulee mieleen Chandler & Monica Frendeistä. Meissä on vähän molempia. Keijo on Monica, koska sekin on vähän siivousfriikki ja osaa kokata ihanaa ruokaa. Mää taas oon yhtä äänekäs kuin Monica enkä osaa aina ottaa rennosti, ja Keijo on ihan ku Chandler, kun on samanlainen sarcastic wise guy.

25. Mitä rakkaus on?
K: Empsu sanois varmaan leikkisästi, että "se että voin olla ilman meikkiä kotona kaks päivää putkeen". Tosipuheessa luulen että siihen kuuluu se, että voi näyttää heikkoutensa ilman pelkoa että niitä käytetään sua vastaan toisessa tilanteessa. Rakkaudesta voisi varmasti kirjoittaa romaanin, mutta lyhyesti sanottuna rakkaus on jumalallista.
E: Huomaavaisuutta, empatiaa, kiintymystä, kärsivällisyyttä, luottamista, välittämistä, huolenpitoa, vetoa toista kohtaan, jakamista ja suuria tunteita. Naurua, itkua, surua ja ilon tunteita yhdessä koettuina. Rakkaus on mielestäni tärkein asia maailmassa ja jos kaikki tajuaisivat sen, maailma olisi paljon parempi paikka elää.

The day when our journey began. 13.9.2014. ♥

2 kommenttia:

  1. Eihh kiva kun teitte tämän! x) oli siellä vastauksia joita en ois osannu kuvitella lukevani!

    VastaaPoista