maanantai 6. helmikuuta 2017

2017, here I come!

Moi vaan moi.

Mun viime vuoden viimeisen postaukseni loppuhan kuului näin: "Ems kiittää ja kuittaa! Huomenna tulee vielä yksi ja viimeinen postaus tältä vuodelta! Stay tuned, gals and pals." No ei tullut huomenna sitä postausta ei. Hitsivie yli kuukauden myöhässä. KUUKAUDEN.

Tekis niin mieli käydä muokkaamassa siihen huomenna-sanan kohdalle se viiva päälle ja sit perään kuukauden päästä. On kyl meleko koomista, että viimeinen postaus vuodelta 2016 tulee vuoden 2017 puolella. Oon huono ihminen.

Mulle tapahtui ja ei tapahtunut m i t ä ä n tammikuussa, mut niistä myöhemmin lisää. Muistellaas hetki menneitä. On meinaan vihdoin 100 parhaan jutun aika! Otin myös vapauden muokata muutamia kohtia, koska oon kyllästynyt vastaamaan kohtiin, joihin en ikinä keksi mitään uutta.


1. Biisi: Sekuoia - Somewhere (Noah Kin edit). Mää en ikinä tykkää listailla vain yhtä biisiä, mutta nyt laitoin, koska oon palannut tämän biisin pariin vuoden mittaan enkä vieläkään ole kyllästynyt.

2. Idols-tähti: Meh.

3. Romanssi: Koska en halua olla plööplää tylsä niin sanon nyt jonkun fiktiivisen pariskunnan ja se on Claire ja Jamie Fraser Outlanderista, koska hot diggity!

4. Kuukausi: Kaikissa on ollut puolensa. Helmikuussa oli Steven Wilsonin ja Toton keikat. Alkukeväästä sain kaikki kouluhommat harjoittelua lukuunottamatta tehtyä ja helpotus oli suuri. Huhtikuussa oli Noah Kinin keikka. Kesän alussa valmistuin, Keijo oli 3 viikkoa lomalla ja käytiin laivalla. Kävin heinäkuussa Tallinnassa perheen kanssa. Syys- ja lokakuussa vietettiin ystävien häitä, syyskuussa oli myös hääpäivä ja siitä kahden viikon päästä jazziristeilyä perheen kanssa. Marras-joulukuussa tutustuin hienoihin ihmisiin. Valkkaa ny näistä sitten!

5. Uutinen: Keijosta tulee eno! Ja siitä tulikin jo, 7.12. syntyi kaunis poika Keijon siskolle.

6. Läppä Meemi: Näitä on ihan liikaa, joten sanon muutaman, jotka tulee nopeasti mieleen: "It is I, the frenchiest fry", Joebama, dogejutut, muumijutut, asiakaspalvelumeemit, hätääntynyt Paavo, Finnish Nightmares, refuse, We Rate Dogs, "This is fine", "Miksi teit sen?", Evil Kermit ja muutkin Kermittiin liittyvät (ne sen ilmeet... 10/10), Bill Nye-jutut, Will Smithin fanityttöily Batmanista ja tämä sisääntulo.


7. Tyyppi: No sanotaan nyt vaikka Rauski. En keksi ny muuta. Tää kohta on kans vähän tälleen, että mitä tähän ny sanois.

8. Matkamuisto: Nyt ei kyllä tuu mitään mieleen. En juuri ollut matkoilla, paitsi siä Tallinnassa eikä sieltä oikein tullut mitään ihmeellistä mukaan.

9. Opettaja: Matti oli paras ope kaikista maailman opettajista.

10. Juhlat: Juhlia oli kyllä vaikka millä mitalla. Konventteja kolme kpl kuten joka vuosi, omat valmistujaiset, ja olin kaksissa häissä ja molemmissa oli ihanata kuten aina häissä onkin. Myös ceilidh-pirskeet oli todella muikeat. En halua sanoa vain yhtä parasta! (Well do I ever?)


11. Artisti/bändi: Miesartisti: Noah Kin. Naisartisti: Rosie Lowe. Bändi: Dream Theater.

12. Runo: En kyllä vieläkään lue runoja.

13. Kaveri: Kauppishyypät ja lukiomuikkelit on aikasta ihaania.

14. Matka: Olin tänä vuonna 4 kertaa laivalla, ja kaikki oli omilla tavoillaan ihania reissuja. Eka reissu oli mun valmistujaisten kunniaksi, toinen Tallinna-reissu, kolmas hääpäivän viettämistä ja neljäs Flame Jazz-risteily. Myös Mikkelin reissu oli oikein mukava! ♥

15. Festarit: En ollut festareilla. Harmitti pikkusen, kun Noah Kin kertoi henkilökohtaisesti mulle huhtikuussa Doriksen keikkansa jälkeen, että se on Graciaksen ja Ekow'n kanssa Blockfesteillä, ja tiesin jo siinä vaiheessa, etten tule mitä suurimmalla todennäköisyydellä Blockeille pääsemään ja en päässytkään. Liian kallista ja muutenkin viime Blockeilla oli jälleen vain about 5 artistia, jotka olivat mielestäni jokseenkin kiinnostavia, ja vaikka sitä kuinka olis halunnut, niin 72€ on liian suolainen summa siitä, että olisin käynyt tsekkaan parinkolmen alle tunnin mittaisen setin. Toivottavasti näen noi kolme yhdessä lavalla vielä jossain vaiheessa elämääni. Olis parsainta ikinä. ♥

16. Ruoka: 2016 oli kyllä sellanen ruokavuosi, että. Käytiin Stefan'sissa Keijon kanssa, ja toisaalta myös siipiä meni tänä vuonna varmaan enemmän kuin koskaan. Nilen kebab on aina varma nakki kuin on myös Keijon tekemä kanakookoskeitto. En osaa päättää. Kaikki ruoka on hyvää.

17. Läppä: Skäpörri. En oo nauranut millekään jutulle pitkään aikaan niin paljon! Porukoilla oli kylässä Casper-koira (ao. kuvassa) ja äiti kertoi siinä sitten, että kun oltiin pieniä ja telkkarissa pyöri se Casper the Friendly Ghost mikälie sarja ja mää tai Matias ei jompikumpi osannut lausua sen nimeä niin Casper oli sit Skäpör. Sehän jäi välittömästi nyt elämään meiän keskusteluihin.


18. Tyylimoka: Ihonväriset legginsit tai legginsit housuina ilman pitkää paitaa tms. JA NE REIKÄSET FARKUT. Vähän nyt nuoret miehet ja naiset malttia niiden reikien ja repeämien kanssa. Näin tässä yks päivä kaks nuorehkoa teinitytteliä, ja ensinnäkin molemmat kulki nahkatakit auki (oli ehkä 2 astetta pakkasta sillon) ja sit sillä toisella oli koko matkalta reisien yläosasta lähes nilkkoihin asti isot reiät. Ite olin pukenut jopa ehkä liikaakin päälle ja olin laittanut vielä nastakengätkin jalkoihin etten vaan liukastu. Saattoi tytötkin kattoa mua sitten vastavuoroisesti nenänvartta pitkin, mutta me kaikki tiedetään kuka tässä skenaariossa oli järkevin. Mää en myöskään kestä, kun Converseja (varsinkin matalavartisia) käytetään pakkaskelillä tai mennään nilkat paljaina ylipäätään talvella ja ohuilla vaatekerroksilla. Mää vaan en jaksa uskoa, että tollaset teinit tarkenee tommosissa kerroksissa. Vois tän pitkän jaarittelun päätteeksi siis todeta, että pahin tyylimoka on kun ei pukeuduta sään mukaisesti.

19. Stara: Mulla nyt ei tuu ketään muuta mieleen ku Saara eli Sara Forsberg. Se on mahtava muikkeli!

20. Eri sukupuolta oleva henkilö: Mieheni, veljeni ja isäni.


21. Näyttelijä: Tom Hiddleston, Sam Heughan ja Benedict Cumberbatch.

22. Näyttelijätär: Hayley Atwell, Caitriona Balfe ja Melissa Fumero.

23. TV-sarja: Brooklyn Nine-Nine, Night Manager, Doctor Who, Frendit, Sherlock, Fresh Prince of Bel-Air, Agent Carter, Hart of Dixie, Luke Cage. Suomalaisista Stand Up ja Noin Viikon Uutiset on ollut aika muikeita.

24. TV-sarjahahmo: Jake Peralta, Amy Santiago, Charles Boyle, Captain Raymond J. Holt, Terry Jeffords, Gina Linetti, Wade Kinsella, Lavon Hayes, Annabeth Nass, Claire & Jamie Fraser, Luke Cage, Cornell "Cottonmouth" Stokes ja tietysti Peggy Carter, joka on paras kaikista naishahmoista maailmanhistoriassa.

25. Instagram-kuva: Tämä. Ei lisättävää.


26. PAHIN moka: Mää ihan tosissani yritin keksiä tähän jonkun pienenkin mokan, josta olis irronnut hyvät naurut, mutta en vaan keksi. Mää oon jotenkin hyväksynyt sen, että oon höpsö blondi, joka sanoo kaikkee hupsua eikä ajattele loppuun asti, niin mää en jaksa muistella mitään omia mokia enää. Sanon väsyneenä joitain sanoja ja asioita ihan päin honkia ja Keijo saattaa huomauttaa niistä nauraen, sit mää leikkisästi kiusaannun vähän ja sit kohautan olkia ja jatketaan etiäpäin.

27. Hymy: Keijo on aina aika mösö.

28. Sporttilaji: Tanssi. Heräs loppuvuodesta niin armoton tanssikuume, ettei oo ollu vuoskausiin semmosta! Se on parsainta ikinä.

29. Urheilija: Emminätiijä! Sanotaan ny vaikka Ibra, koska Keijo on ihana fanipoika.

30. Karkki: Vedin Malacon Fizzy Pop-karkkeja ku hullu mies Huittisista, ja nyt mää oon ihan kyllästynyt niihin. Malacon karkit on muutenkin aikasta hyvejä. Ne perusruskeet colapullot on parhaita, myös vaaleanpunaiset herkkutatit jajaja ne miniapinat jajaja ne hedelmäkalat. Karkit on hyviä. Alko tehdä nyt mieli.

31. Lupaus: Kirjoittaa blogia enemmän tänä vuonna. Kirjoitin varmaan joo enemmän postauksia, mutta en kyllä sitä tahtia mitä olisin halunnut. Kesällä oli into päällä vähän aikaa, mut sekin tyrehtyi aika pian. Aina ei voi voittaa.

32. Kaupunki: Tampere. Aina ja ikuisesti.


33. Liikenneväline: Meiän Hulda!

34. Juliste: Marvelin leffajulisteet on aika söpsöjä aina.

35. Valokuva: Mun blogin tämänhetkinen banneri ilman tekstiä.36. Ilmiö: Mannequin challenge oli mun mielestä tosi cool!

37. Juoru: Noh jooh. Mää en kauheesti juorulehtiä jaksa ylipäätään enkä seuraile semmosia juttuja varsinaisesti, mut Marvel-leffoihin liittyvät huhut kiinnostaa aina, ja paras juoru oli varmaan se, kun Benedict Cumberbatchin huhuttiin olevan Thor 3:ssa JA SE ON.

38. Julkkis Youtubesta tunnetuksi tullut henkilö: Mää en tykkää sanoista tubettaja tai vloggaaja tai edes Youtube-julkkis, joten siksi mahdottoman pitkä nimitys tälle kohdalle. Mariieveronica on tän hetken kova sana. Itse en välitä tatuoinneista tai lävistyksistä, mutta hänelle ne jotenkin istuvat ja hänellä on ihana tukkatyyli ja vaatteistaankin saan inspistä jonkin verran. Vaikuttaa ihanalta immeiseltä ja tykkään katella hänen höpötysvideoitaan Youtubessa.

39. Tietolähde: Klikinsäästäjä. Paras sivusto.

40. Vaate: Nyt en jaksa eritellä, koska tykkään kaikista mun vaatteista tasapuolisesti, mutta jos et ole vielä nähnyt mun asupostauksia, niin klikkaapa äkkiä menemään TÄSTÄ.

41. Kengät: Mustat Converset. Klassikot since 1917. Sain nämä porukoilta valmistujaislahjaksi ja sain jatkumon täyteen. Vuonna 2009 sain ekat Conssit kymppiluokan päätteeksi ja mintunvihreät ylioppilaslahjaksi 2013.


42. Meikki: Oriflamen Giordani Gold Iconic All-in-One Mascara ja The One High Impact Eye Pencil. Paras ripsari ikinä ja erottelee ripset niin nätisti. Ikinä en oo myöskään käyttänyt niin hyvää rajauskynää kuin toi Oriflamen. Kaikkien muiden merkkien rajauskynät tarttuu herkästi mun raskaisiin yläluomiin ja sit näytän ihan sotkuiselta emogootilta. Ton Oriflamen kynän kanssa niin ei. Ei vaan ei. Siistinä pysyy eikä kyyneleetkään sotke sitä.

43. Hiustyyli: Oon jostain syystä fanittanut lyhyitä hiusmalleja, vaikka itse en edes halua sellaista. Myös pitkät paksut hiukset, joihin saa kunnollisen puolinutturan on mulle niinku #olenikuisestikateellinen.

44. Tyyli-ikoni: Olenko itserakas, jos sanon että minä itte? Myös Narrow Road Closetin Marlena, Teen ja Chrissy on aivan upeita. #goals

45. MusaYoutube-video: Voi ku näitä olis niin hirveesti, mutta siis... Antti Holma on näissä mutsipätkissä ihan huippu. Sande & Suvi-Tuulikin on kaks ihan parasta Antin hahmoa, että haluaisin niin nähdä lisää niitä!


46. Halaus: Keijon haleja lukuunottamatta oli oikein mukavata, kun Noah Kin kaappasi mut halaukseen, kun kohtasimme keikan jälkeen. Se on kans yks möpsöimmistä ihmisistä maan päällä.

47. Dokumentti: Nyt ei kyllä soita kelloa. En muista katsoneeni ainakaan telkkarista mitään dokkareita.

48. Käsityö: Ehdottomasti nämä mun tekemät tyynyt. Nää oli kiva tehdä ja hauskaa on myös tietää, että tälläisiä tyynyjä ei välttämättä kovin monella ole.


49. Kaveripoika/kaverityttö: No huehue. On mulla jopa näitä kaveripoitsujakin, mut en halua lähteä erittelemään. Parhaita poitsukkeleita ovat kaikki omilla tavoillaan! Parhain on tietysti oma pikkubro.

50. Ystävä: En halua eritellä näitäkään. Mulla on ihania ystäviä ja kavereita niin paljon. You know who you are. ♥

51. Sukulainen: Didin kanssa ollaan nähty enenevässä määrin viime aikoina ja se on oikeesti parasta. ♥ Jutusta ei vaan tuu loppua ja aina kun nähdään niin voidaan jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin. Ne on kaikkein parhaimpia ihmissuhteita.


52. Nettisivusto: Tykkäsin lukea aasiakas.nettiä. Jep, I'm that embarrassing. Mua on alkanut rasauttaa Feissarimokat viime aikoina. Ärsyttää tyhmät ihmiset oikeesti ihan toden teolla.

53. Tuoksu: Keijon miestuoksu eli L'Eaupar Kenzo pour homme. Kun astuu sisään ihan mihin tahansa ihanaan ravintolaan ja se ruoan tuoksu tulvahtaa nenään. Koskilinnan kahvikauppa. Kun Keijo on pessyt Huldan ja se tuoksuu kuin uudelta autolta. Vastajauhettu vaniljakahvi. Vastalämmitetty sauna. Sencha Sakura-teen lehdet. Kun kävelee Siipiweikkojen ohi ja käväisee pieni siipien tuoksu nenällä.

54. Maku: Piparkakut. Kahvikaupan suklaakonvehdit. Vaniljakahvi. Bailey's chocolat luxe. Hyvä punaviini. Mikä tahansa suklaabanaanijuttu, paras on tietysti kun syö banaania ja juo kaakaota samalla. Banaania banaanijogurtissa. Pekoni ja kananmuna jossain hyvässä paistetussa muodossa.

55. Väri: Musta ja punainen.

56. Lehti: VT. Simple as that.

57. Whatsapp-viesti: Tämä. Tää on oikeestaan keskustelu, mut jooh. Nauretaan tälle vieläkin.


58. Puhelu: Eipä juuri ollut mieleenpainuvia puheluita.

59. Meili: Ei ollut näitäkään. Pelkkiä hylsyjä vaan kaikkialta ja meh onpa täällä tylsää.

60. Kouluaine: Eka ajattelin, että emmää missään koulussa oo, niin ei näihin voi oikeen vastata, mutta olinhan mää vuoden 2016 puolella koulussa! Tässä ei nyt oikein ollut mitään kivaa kouluainetta enää loppuvaiheessa, mut jos joku on pakko sanoa, niin kirjanpito silloin kun tajusin siitä jotain.

61. Koenumero: Sain 3 mun opinnäytetyöstä!

62. Harrastus: Kyä se on tää bloggaaminen vaan niin mukaavaa. Vaikka pakko myöntää, että tätä tehdessä tökkii ja pahasti, mut se johtuu siitä, etten muista viime vuodesta mitään tai ainakin tuntuu siltä etten muista. Melkein joka toisessa kohdassa joudun melkein miettimään pääni puhki, että mitä laitan tähän ja muutamaan kysyin jopa Keijolta apua.

63. Maisema: Tää oli niiiiiin vaikea päättää, mut kyllä tämä kesäinen auringonlasku vei kirkkaasti voiton. Aivan ihana ja niin seesteinen.64. Eläin: Otto oli paras.

65. Sarjakuva: Owlturd ja C. Cassandra. C. Cassandralla on ihan mahtavia ja ah niin samaistuttavia #vaintyttöjenjutut-settiä ja Owlturd on #vainintroverttijutut. Spot on.


66. Näytelmä: Kesän konventin molemmat näytelmät sekä näytteet. Ai että. ♥

67. Maalaus: Tää on enemmänkin kalligrafinen tekele, mutta anyways. Vaikutan varmaan nyt tosi itserakkaalta taas, mutku mää en nyt jaksa ettiä mitään muiden juttuja, koska muiden hienoja teoksia on vaikka kuinka ja minä harvoin saan mitään aikaiseksi.


68. Suudelma/Pusu: Keijon. ♥

69. Paita: Nämä ihnut hääpäivälahjat.


70. Hame/housut: Nämä ihaanat legginssit harjoittelupaikastani. Kattelin näitä koko kevään ja sain nää palkkioksi harjoittelun päätteeksi.


71. Hiusväri: Äidin violetti tukka on ihnu.


72. Vuodenaika: Kaikissa oli puolensa. Annan kuvien kertoa.

Talvi.
Kevät ja omenapuun kukat.
Kesä ja yöttömät yöt. Is it 5 am or pm? Who knows?
Syksy ja Arboretumin ruskaiset lehdet.
No matter the season, at least nature is always beautiful.

73. Nähtävyys: Mää en nyt hyvänen aika keksi muuta kun Oriankan. Oikeesti se on Kenkälintu, mut mun antama nimi on parempi.

74. Huvipuisto: En ollut tänä vuonna huvipuistossa. Linnanmäen vuoristorataa tuli ikävä.

75. Museo: En oikein ollut museoissa tänä vuonna. Käytiin jossain etnisyysnäyttelyssä kauppiksessa, mut en muista missä vaiheessa se oli, siis että oliko vuoden 2015 vai 16 puolella.

76. Komistus: Arvaa.


77. Kaunotar: Kaikki ihanat ystävättäreni kuin myös äitini, tätini ja serkkuni. ♥

78. Tanssibiisi: Justin Timberlake - CAN'T STOP THE FEELING!

79. Hidas biisi: Rosie Lowe - For You.

80. Uni: Ei oo muuten minkäänlaista käryä enää, että mitä unia näin. Oon viime aikoina nähnyt sen verta villejä ja outoja unia, että ne syrjäyttää helposti viime vuoden unet.

81. Tarina Itsetehty ruoka: Jauhelihafetaperunavuoka oli varmaan harvoja kunnollisia ruokia nuudeleiden ja muiden eineksien lisäksi mitä tein. Tästä tuli jopa ihan hyvää!


82. Esikuva: Hanna, Ruut ja Ester oli aika ihnuja.

83. Sisustusesine: Katso kohta 48.

84. Naapuri: Toisia en oo vieläkään tavannut saati nähnyt, mutta toisella puolella asuvat ovat tosi mukavia.

85. Blogi: Kaikki, joita seuraan.

86. Sovinto: Ei tarvinnut sopia, kun ei riitojakaan syntynyt.

87. Kirje: En saanut mitään laskuja ja veronpalautuksia kummempia kirjeitä.

88. Vaatekauppa: Itse tykkään asioida milloin missäkin, kunhan vaan on edullista, ja suosin myös kirppareita. Ostan myös töistäkin henksualella ajoittain. Kuitenkin kauppa, josta vielä jonakin päivänä haluan ostaa edes ne kuuluisat Pisara-korvikset, on Uhana Design. Siis mää olen niin ihastuksissani heidän vaatteistaan ja koruista. Niin kaunista, laadukasta ja kestävää. I NEED. I WANT.

Nämä ostin itelleni lahjaksi pitkän työruppeeman jälkeen.

89. Elämys: Steven Wilsonin keikka. Onnen tunteita, naurua, itkua ja kyyneliä. Siitä on hyvä keikka tehty.

90. Juoma: Bailey's Chocolat Luxe oli ihana uutuus. Pepe Make on myös se ainoa ja oikea.

91. Luonnonilmiö: En tiedä miksi, mutta mun mielestä auringonlaskut on ollut tänä kesänä jotenkin erityisen kauniita.


92. Kirppis: Pirkan kirpputorikeskus.

93. Oma idea: Niiden tyynyjen ompeleminen.

94. Tietokonepeli: En oikein pelaa mitään tietokonepelejä. Puhelimella vaan joskus jotain randomia. Lasketaanko Nintendo 64?


95. Kirja: En lukenut kirjoja. Mua on alkanut oikeesti harmittaa, kun en oikein jaksa lukea nykyään mitään.

96. Tänä vuonna ilmestynyt albumi: Ei oikeen ilmestynyt muuta kuin Noah Kinin EP ja sehän oli aikamoinen tykki. Mää vieläkin popitan sitä kuin se olis vasta ilmestynyt!


97. Elokuva: Captain America: Civil War. Doctor Strange. X-Men: Apocalypse. Star Wars VII: The Force Awakens. Rogue One.

98. Teko: Sellaiset ihanat pienet teot, jotka on tuonut isosti iloa. Esim. Keijon ihanat hääpäivälahjat, Matiaksen antamat lahjat meille, toisten rohkaiseminen ja niin edelleen. Keijo on viime aikoina niin monesti onnistunut yllättämään mut ja tehnyt kivoja pieniä asioita arjessa, että oon välillä miettinyt, että miten oon ansainnut tollasen miehen. ♥

99. Hyväntekijä: Kaikki, jotka tuottavat iloa ihmisille. Esim. Keijo tekee tyytyväisiksi asiakkaat vahaamalla ja pesemällä autoja, äiti auttaa ja hoitaa asiakkaidensa jalkoja kuntoon, Matias tuottaa iloa soittamalla taitavasti rumpuja ja iskä tuo leivän pöytään raatamalla töissä. Mun mielestä hyväntekijöitä löytyy meistä kaikista, jotka tuovat toimillaan iloa ihmisille.

100. Hetki: Tänä vuonna on ollut vaikka ja mitä ihania ja mieleenpainuvia hetkiä, mutta haluan mainita tämän hetken tässä näin, kun kirjoitan tätä keittiönpöydän ääressä. Musiikki pauhaa marsusta, kynttilät on palamassa, laulattaa, tanssituttaa, on hyvää punaviiniä, Keijo pelaa Fifaa ja antaa välillä pusuja, kun käy jääkaapilla. Molemmilla on mukavaa ja omanlaisensa flow päällä. Parasta. ♥


Tällänen oli mun vuosi 2016. Hieman parempi kuin edeltäjänsä, mutta silti jotenkin mää en tahdo muistaa enää kaikkea mitä viime vuonna tapahtui.

2 kommenttia:

  1. Mietinkin että missä tää postaus luuraa ja ajattelin et oot varmaan lopettanu tän vuosikatsauksen :") mut sieltä se tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, mun postaus oli odotettu :'D <3

      Poista