maanantai 25. syyskuuta 2017

Kesä 2017 ja vähän aiempia kesiä.


Tiettekö oikeesti mitä, ihmiset? Tänä vuonna maamme Suomi synnyinmaa toimi nyt silleesti ikävällä tavalla, että se kyllä joo jotenkin yritti ylläpitää jonkinnäköstä kesää meille. Parikolme kesäistä lämmintä päivää, joita seurasi kaksinkertainen määrä sadepäiviä. Tätä rataa mentiin ehkä sen heinä-elokuun ajan. Se pinnisteli kaikin voimin, kunnes saa taas luvallisesti olla jo syksyinen ilma eli lähellä SYYSkuuta, niin se luovutti saman tien. Tiettekö, päästi sen loppurutistuksen jälkeen ilmat pihalle, joka näyttäytyi meillä viimana ja kylmyytenä, joka saa kaipaamaan hanskoja ja hitsivie PIPOA. Keskellä elokuuta! Ihan oikeesti hei.

Ens vuonna parempi tsemppi vihdosta viimein, olisko?

Annnnyway, nyt muistellaan mennyttä kesää ja vähän aikaisempiakin kesiä Suskilta pöllityn kyselyn avulla.


Millainen on täydellinen kesäpäivä?
- Herään kaikessa rauhassa ilman herätyskelloa. Keijo on lomalla, joten se herää myös vierestä, eikä oo häippässyt kotoa mun sanoessa heipat unenpöpperössä. On lämmin, yli 20 astetta. Mää heitän päälle maksimekon, meikkaan kevyesti ja heitän hiukset nutturalle. Lähdetään pyörillä kylälle tai käveleen kivaa mettäreittiä. (Tosin en maksimekossa, vaan ihan kunnollisissa kesäulkoiluvaatetuksessa tietysti). Juodaan ehkä limpsat jollain sopivalla stopilla ja jäätelöt syyään. Kotona grillataan halloumia, hyvää grillipihviä tai makkaraa, ja keitetään perunoita ja syödään voin kanssa. Ruuan kanssa joku tosi hyvä salaatti, jossa joko mozzarellaa tai fetaa ja sen päälle Felixin tomaatti-chilikastike. Yks kiva juttu on kans, jos päästään käymään jossain seikkailemassa, esim. Vanhassa Kaupungissa tai muussa nähtävyydessä. Ajetaan pitkään, laitetaan Spotify-jonoon vuorotellen biisejä ja ihaillaan maisemia. Paikan päällä Keijo ja mää spottaillaan kivoja juttuja, mitä kuvata ja mitä ihailla.


Kermajäätelö vai mehujää?
- Meen fiiliksen mukaan. Tänä kesänä olin ihan laku/salmiakkijätskifani, ja myös Minetin Nutella-jäätelö oli aiiiiiivan sairaan hyvää! Oikein kuumina ja hiostavina päivinä maistuu mehujää. Ei oo mitään spesifiä makua niissä. Parhaita on itsetehdyt jostain limsasta.

Paras kesäjuoma?
- Pepsi Max jäillä ja limellä. Muumilimpskarikin on aika hyvvää aina. Alkoholillisista joku raikas hedelmäinen drinksi tuoreilla mansikoilla tai ihan perus Bacardi Breezer, maulla ei väliä.

Uima-allas vai ranta?
- Viime kesinä rantavesi ei oo tahtonut oikein olla tarpeeks lämmintä, joten uima-allas. Parasta kyllä on pulahtaa järviveteen!


Mitä on pakko tehdä joka kesä?
- Käydä Yyterissä. Pyöräillä muutoin vaan. Tästä kesästä eteenpäin varmaankin käydä jossain Vanhassa kaupungissa, koska ovat aikas ihnuja paikkoja. Niissä mieli lepäilee. Viime ja tänä kesänä ei päästy, mutta Ruotsin reissu on aina sellanen että yritys ainakin on kova! Oltiin me tos keväällä Tukholmassa Keijon siskolla kuitenkin.

Kesäpäivä mielummin rauhassa itseksesi vai kavereiden kanssa menemällä?
- Itsekseni tai sitten Keijon tai veljen kanssa.

#taaskosääkuvaat #sorrybro
Tuoksu, joka kuuluu kesään?
- Vasta-ajettu nurmikko. Kukkapuskat. Makkara ja muut grilliherkut. Savu. 

Paras kesämuistosi?
- No voe että, niitähän on vaikka mitä. Mökeillä oli aikalailla kaikkina kesinä ihnua (lukuunottamatta Ruoveden punkkimökkiä). Kurun mökki oli varmaan paras, siellä käytiin kesinä 2000-2005, ja 2010 Saarijärvellä. Otto juoksenteli vapaana ja me pulahdettiin järveen saunan kautta ellei vesi ollu liian kylmää. Pori Jazzit 2015 ja 2017. Blockfest 2010. Ruotsin reissu 2015. Konvat.

#8megapikseliä #digikameralaatu #onkstäänysellanentb #saarijärvi #pyhähäkinkansallispuisto #violettikausiparhaimmillaan

Lempikynsilakkasi kesällä?
- Öääää en oo jaksanut lakata kynsiä kyllä taas piiiitkään aikaan, mutta punainen on varma nakki. Toimii kaikkina vuodenaikoina.

Kokouimapuku vai bikinit?
- Mielelläni pitäisin kokouikkaria tätä nykyä, mut näin pitkälle muikkelille ne on aika haasteellisia enkä oo jaksanut ettiä kivoja uikkareita mistään. Bikineillä oon mennyt viime kesät. Parasta olis pitää jotain toppiuikkaria, jossa olis helma tai joku sellanen. Linkki tässä kuvaan, koska en osaa selittää.


Aurinkolasit vai hatut?
- Aurinkolasit on IHANIA. Pilottimallisia, pyöreitä, isoja, dramaattisia, jopa kissamaisia laseja. Sain just hankittua mageet pilotit vahvuuksilla Specsaversilta. Oikeesti mää haluaisin hankkia kaikenmoisia laseja, MUTTA KUN tarvisin piilolinssit niiden kanssa. Mää en tahdo enää pystyä olemaan ilman vahvistettua näkökykyä aka silmälaseja ollenkaan, eli se on joko niin että ostaisin monet liian kalliit aurinkolasit vahvuuksilla tai sit niitä halpoja, mut joudun hankkimaan piilarit. Itku. #piilaritemskille2018

Paras kesäruoka?
- Ihan se perus Wilhelm-makkara sinapin ja ketsupin kanssa. Atrian BBQ-marinoitu broileripihvi. Peruna voin kanssa. Sinappisillistäkin opin tykkäämään tänä kesänä, perunan kanssa nomskismumskis. Halloumijuusto grillattuna. Mozzarella-tomaatti-basilika-salaatti.

Siinä on halloumijuustoa, coleslaw'ta, Wilhelm-kyrsää, valkosipulinkynsiä, makkarapihvi, jonka päällä Santa Marian American BBQ Sauce Kentucky Whiskey-kastiketta sekä grillattua paprikaa. Ah.

Paras kesäbiisi?
- Ei biisi, vaan albumi. Make that 2 albums. The Megaphone Staten Home of the Knockout Artist ja VLA Kings. Huge L:n R.O.T.S.I. on myös erittäin kova kesäbiisi. Sopi hyvin myös tälle kesälle, koska sain käyttää mun rotsia aika paljonkin, koska oli KYLMÄ.

Rusketutko vai palatko?
- Siis tästä mää olen katkerin ikinä. Pienenä mää en palanut IKINÄ, mutta 17-vuotiaana Yyterissä nukahdin viltille ilman aurinkorasvaa ja siitä lähti The Summers of Burning. Saattaa varmaan myös johtua siitä, että hiustenlaadun lisäksi myös iho muuttuu teini-iässä ja ihoni päätti sitten muuttua herkemmäksi.

Ääni, joka kuuluu kesään?
- Ukkosen jylinä. Veden liplattelu järvessä. Sorsien vaakkuminen. Lintujen laulu. Lehtien havina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti