perjantai 22. kesäkuuta 2018

Kesä 2017: Savonlinna.

TIISTAI 6.6.2017: Savonlinna ja Olavinlinnan tunnelmia


Savonlinna. Olavinlinna. Erittäin kannattava ja sivistävä reissu.

Me ei oltu koskaan ennen käyty Savonlinnassa ja koska meidän viime kesän plääni Keijon kanssa oli käydä mahdollisimman monessa meille uudessa paikassa ympäri Suomea, halusimme jollain tavalla yrittää päästä vierailemaan siellä. Koska Savonlinna ei sijainnut kovinkaan kaukana Mikkelistä, keksimme yhdistää nämä kaksi reissua samalle ajankohdalle. Mikkelin majapaikan isäntä suositteli meille myös vierailua Puumalassa ja kävimmekin siellä ennen Savonlinnaa. Tsekkaa Puumala-postaus tästä!


Kuten Puumalassakin, niin oli melko nättiä täälläkin.


Mulla ei ole taaskaan kauheasti kertomista Olavinlinnasta vaikka ehkä pitäiskin olla, mutta en muista enää puoliakaan meidän esittelykierroksesta, joten haluan ottaa erään aiheen esille, josta jo Instagramissani puhuinkin.


Kärsitkö pahasta blogger’s blockista? Onko sinulla lähes 20 keskeneräistä luonnosta?
Rasahtiko rusinat ja pärähtikö perunat?

Tässä on Emilian parhaat vinkit pahasta blogger’s blockista selviytymiseen:


1. Katso kauhulla kasvavaa luonnosten määrää kuukausi kuukauden perään ja lamaannu totaalisesti. Kierähdä pieneksi palleroksi sängynpohjalle, vieräytä pari kyyneltä poskelle ja pysy siellä omassa itsesäälipallerossa henkisesti muutama kuukausi.


2. Oivalla eräänä kauniina kesäisenä päivänä, että elämästäsi puuttuu jotain. Jokin luova harrastus, joka täyttää tyhjiötä sisälläsi. Elämässäsi on hyviäkin asioita, mutta myös stressiä ja huolia, joten kaipaisit jotakin paikkaa, johon purkaa omia ajatuksia ja fiiliksiä asioista. 


3. Tajua että sullahan on koko ajan ollut sellainen. Jo kohta 7 vuotta. Olet vain unohtanut palata sen pariin. Tai sitten et VAAN OLET AJATELLUT SITÄ JOKAIKINEN PÄIVÄ. Sulla on kuvia, sulla on muistoja ja ihan asiaakin jopa, mutta ei aikaa/viitsimistä/jaksamista/energiaa. Huoahshasg.


4. Kirjaudu sisään Bloggeriin ja lamaannu uudestaan luonnosten määrästä. 19 luonnosta. That's a... a whole lot of posts to write. (okei parikolme niistä on sellaisia, joita en aio julkaista ja hymiö-shortcutteja, MUTTA SILTI) Myöskin muistelet mielessäsi kaikkia menneitä kivoja tapahtumia, joista myöskin haluaisit kirjoittaa blogiisi... mutta kuvia on liikaa. LIIKAA. Et halua valita kaikista 12896714861 kuvasta niitä parhaimpia feivörittejä. Ei. Eieieieiei EI.


5. Kokoo ittes puppe ja lataa ne kuvat (eikä sitten tarvii ihan kaikkia ladata, ota ne parhaat sieltä vaan mitkä miellyttää eniten sun silmää) ja kirjoita ihan mitä vaan tekstiä niiden ympärille. Ei tarvitse edes olla pitkää tekstiä tai kuviin liittyvää, KUNHAN KIRJOITAT.


6. Jos loppuu omat asiat kesken niin pölli toisilta blogisteilta haasteita, joiden avulla keksit helposti asiaa lisää. #puumalapostaus


7. Tee olosi mahdollisimman mukavaksi. Ota lasillinen lempparijuomaasi, napostele jotain pientä hyvää, joka ei sotke näppäimistöä, ja anna kevyen Netflix-hömpän pyöriä taustalla tai kuuntele inspiraatiota buustaavaa musiikkia. Itse suosittelen katseltavaksi Frendejä ja Brooklyn 99:ä.


8. Kirjoita postaus valmiiksi ja julkaise se.


9. Innostu taas kirjoittamisesta ja hyökkää seuraavan luonnoksen kimppuun.


10. Toista kohta 8 ja sitten kohta 9.


Kun olet vihdoin valmis, ripusta tapparasi, tikarisi ja taistelukypäräsi ja voit ottaa rauhallisemmin.

Sitten kohti uusia postauksia ja haasteita!


Tässä oli muistaakseni muutaman metrin pudotus ja ainut tapa päästä alas oli kuvassa näkyvä köysi. Jos olisin elänyt tuossa linnassa 500 vuotta sitten, multa olisi kokonaan jäänyt näkemättä kyseinen varasto. #jänishousu


Mää tykkään todella paljon vanhoista ikkunoista ja ovista. Ja muutenkin vanhat esineet ja paikat kiehtovat todella paljon. Sitä yrittää kuvitella ympärilleen millaisia ihmisiä on asunut ja käynyt kyseisessä paikassa sen parhaina aikoina. Millainen ihminen on katsonut tuostakin ikkunasta ulos? Mitä hän on miettinyt katsoessaan ulos?


Ehkä hän on miettinyt kuinka kaunista ulkona on. Tämä näkymä ei tainnut olla juuri tuosta ylläolevasta ikkunasta, mutta kuitenkin.


Vanhojen rakennusten käytävätkin ovat jännittäviä. Tämä käytävä oli matala ja kapea. Ja kaikki portaat oli epätasaisia ja piti ottaa korkeita askelluksia. Tuntui mukavasti pohkeissa seuraavina päivinä. Pientä nähtävyyskuntoilua!


Siinä on kuulkaas pojat ja tytöt mennyt tippejä vähän väärään paikkaan.


Ehtaa nyky-Savonlinnaa linnan ikkunasta.


En tiedä onks muilla tätä samaa, mutta mun on pakko ottaa kuvia kaikesta mikä näyttää kiinnostavalta


Tämä on kovin zoomattu kuva, mutta siinä nökötti hauskasti linnan edustalla lintu pesimässä.


Tämä oli kyllä yksi rennoimmista ja kauniimmista roadtrip-kokemuksista viime kesänä. Kaunis Puumala ja historiallinen Olavinlinna samana päivänä. Yksi kesän 2018 tavoitteista olisi kokea samanmoinen päivä kuin tämä oli.

The saga continues...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti