sunnuntai 5. elokuuta 2018

Listoja.

On vain yksi hyvä puoli vanhojen postauksien selailussa. Okei kaksi.

Eka on tietysti se nostalgia ja muistot nousee pintaan. Se mitä tunsit kun kirjoitit postausta, mitä muuta tapahtui sinä päivänä tai aikakautena kun kirjoitit postausta. Ehkä jopa mitä söit tai teit samalla.

Toinen hyvä puoli on pölliä itseltään haastepostauksia, kun et keksi muutakaan ja haluat syyn esitellä ottamiasi kuvia muillekin.

Olen tehnyt tämän kyselyn joskus vuonna nakki (pääset siihen tästä (pls don't do it)) ja teen sen nyt uudestaan, koska mä voin.10 asiaa, joita vihaat yli kaiken
10 things you hate the most

1. Olettamista. Teen sitä itsekin välillä kyllä ihan yhtälailla ja se ärsyttää minua. Olettaminen johtaa väärinkäsityksiin, stressiin, vainoharhaisuuteen, epäluuloisuuteen, pahaan mieleen ja ylimääräiseen säätämiseen - kaikki rasittavia asioita, joilta voisi välttyä todella helpostikin.
/ Assuming. I do it too, guilty as charged, but it's extremely irritating and the leading cause of misunderstandings, mistakes, stress, paranoia, distrust and extra inconveniences.
2. Kun julkisella paikalla (kaupat, ostoskeskukset, ravintolat jne.) soi huono musiikki. Se on todella kiusallista ja varsinkin jos joutuu kävelemään ko. musiikin tahdissa. Ja useimmiten joudun, koska kaikki perusradioroska on 4/4-tahdissa. #syymiksipidänainamukananikuulokkeita
/ When there's lousy music playing in a public place (e.g. grocery stores, malls, restaurants etc.). It's so awkward and especially if you have to walk in the rhythm of said lame music. And often I do have to, because all of this basic radio crap is in 4/4. #thereasonwhyikeepearphoneswithmeatalltimes
3. Epäoikeudenmukaisuutta. Ja muutenkin ihmisiä, jotka luulee pääsevänsä aina vaan pälkähästä. Ette pääse. Ja kuka nyt ei kaikilla järjenkyvyillään vihaisi epäoikeudenmukaisuutta, mutta mulle epäoikeudenmukaisuus tuottaa fyysistä ahdistusta. Siksi en paljoo jaksa lukee nykypäivänä uutisia.
/ Injustice. People who think they can get away with everything they do. No you won't. Who in their right mind wouldn't hate injustice, but it causes me physical anxiety and pain. That's why I have not been a fan of the news lately.
4. Mun hiuksia. Okei, ehkä toi oli vähän harsh, enemmänkin viha-rakkaussuhde. Ekaa kertaa 9 vuoteen en tiedä yhtään mitä tekisin näiden kanssa.
/ My hair. Okay, that was a bit harsh. More like a love-hate relationship. For the first time in 9 years I haven't got the faintest idea what to do with my hair.
5. Turhaa negatiivisuutta. Ymmärrän negatiivisuutta tietyssä määrin: jos elämässä ei mikään onnistu ja on todella stressaantunut kaikesta, niin silloin ei ehkä jaksa olla hangonkeksinä jatkuvasti. Mutta esim. että on negatiivinen aina oletusarvoisesti kaikista kivoistakin asioista, niin sitä en jaksa ymmärtää. Olen törmännyt viime aikoina ihan liikaa kaikenmaailman pilkunviilaukseen ja turhaan kritiikkiin liittyen asioihin, jotka on tehty viihdyttämään meitä. Kun tämä viihdytys ei tapahdu yksilölle mieluisalla tavalla, niin heti pitää levittää negatiivisuutta kaikkialle. Newsflash: kukaan ei ole täydellinen, joten ei ole myöskään olemassa täydellistä muusikkoa/elokuvantekijää/käsikirjoittajaa/erikoistehosteihmistä/CGI-teknologiaa. Elämä jatkuu.
/ Unnecessary negativity. I can sometimes understand why people would be negative: if nothing in life goes well and a person is continuously stressed about everything I totally get if one is not exactly jumping for joy all the time. But I just hate the trend of people going crazy nitpicky over things that are supposed to entertain us. Whenever this entertainment doesn't happen according to individual's imaginations they just have to go and spew hatred and negative thoughts all over the place. Well, I've got news for you: nobody is perfect, so perfect musicians/movie makers/writers/VFX people/CGI technology don't exist. Life goes on and so should you.
6. Kaikkia pöriseviä ja iniseviä lentäviä hyönteisiä.
/ All kinds of buzzing and flying insects.
7. Ihmisiä, jotka seuraa Instassa ja lopettaa seuraamisen joko melkein heti kun seuraa takaisin tai hetken päästä, kun et ole seurannut takaisin. En tiedä onko sille keksitty vielä ilmaisua, mut mua nyppii se ihan huolella. Tiedän, että se voi olla jonkinlainen mainoskikka, mutta se on hyvin ärsyttävä sellainen.
/ People, who follow you on Instagram and instantly unfollow you. I don't care if people unfollow me, but it happens as a marketing technique of sorts, it irritates the heck out of me.
8. Madeline Wuntch. Nuff said.
9. Väärässä olemisen fobiaa.
/ The phobia of being wrong.
10. WHEN PEOPLE WRITE/TYPE "VILLIAN", "FRAISER" OR "THEN" WHEN IT'S ACTUALLY "VILLAIN", "FRASIER" AND "THAN". THANK YOU.9 asiaa, jotka ovat ominaisia sinulle/luonteellesi
9 things about your personality

1. Tietynlainen perfektionismi. Haluan, että kaikki elämässäni on järjestyksessä, mutta olen hidas toteuttamaan järjestyneisyyden tapahtumista ja ylläpitämistä, ja se johtaa sitten stressiin ja ahdistuneisuuteen.
/ Perfectionism of sorts. I do want to keep everything in my life in order, but I'm too slow to keep it up all the time and so it leads to stress and anxiety.
2. Oon 99,9% varma, että mulla on jonkinasteinen keskittymishäiriö. Se selittäisi niin monia asioita mun elämässä.
/ I am 99,9% sure I have some sort of attention deficit problem. It would explain so much.
3. En pidä yllätyksistä enkä yhtäkkisistä muutoksista. Luulin aina, että tykkäisin yllätyksistä, mutta ensinnäkin multa ei pysty pitämään mitään salassa, koska huomaan aina kaiken, ja toiseksi mää en varsinkaan nykyään enää harrasta kovin mielelläni "päivän varoitusajalla"-tapahtuvia asioita enkä varsinkaan saman päivän aikana tapahtuvia asioita. Ne ovat harvinaisia päiviä ne, jolloin mää pystyn semmossiin. #vainintroverttijutut
/ I don't like surprises nor sudden changes. I've always thought that I would like surprises, but firstly no one can keep anything a secret from me, because I always notice everything, and secondly I don't really care for being spontaneous at this day and age anymore. I have never been a fan of that. #justintrovertthings
4. Mun elämässä jää paljon tekemättä ja kokeilematta sen takia, koska pelkään tuhlaavani aikaa tai epäonnistuvani.
/ There's so many things I won't do or even try because I'm afraid I'm wasting my time on nothing.
5. Olen introvertin ja ambivertin välimaastoa. Tällä hetkellä enempi introvertti, mutta luulen että se johtuu vallitsevista olosuhteista.
/ I'm somewhere between an introvert and an ambivert nowadays. At this moment more of an introvert, but I think it's because of recent circumstances.
6. Olen yöeläjä. Useimmiten parhaat setit ovat syntyneet ja ideat pläjähtäneet mieleeni kellon lyötyä 12. Aina ei sillonkaan, mutta silloin mulla saattaa olla paljon mielen päällä, eikä ajatus etene sen takia.
/ I'm a night owl. Usually the best ideas have come to my mind when the clock has striked 12. Sometimes not even then, but usually I'm having a lot going on and my thoughts are not flowing freely.
7. Olen aikaoptimisti. Se on nätimpi sana sille, että olen aina myöhässä tai että mulle tulee aina kiire. Funnily enough, mää oon useimmiten vähän liiankin ajoissa paikoissa ja tapahtumissa, kun tarkkaa aikaa ei ole asetettu. Nimim. Yo-talolla 1-2 h ennen keikan alkua joskus muinoin... Ja noh, nuo keikat sijoittuvat yöaikaan, joten sekin saattoi auttaa asiaa.
/ I'm a time optimist. It's a much nicer word to how I'm always late or in a hurry. Funnily enough I'm a bit too early to places and events, where I don't have to be. Like back in the day when we went to see gigs at Yo-Talo and we were there always about 1-2 hours before the gig...
8. Saatan joskus vaikuttaa negatiiviselta ja tämäkin teksti voi olla hieman alavireinen (ainakin musta tuntuu siltä), mutta pohjimmiltani olen todella positiivinen ihminen. Haluan nähdä kaikessa ja kaikissa aina jotain hyvää. Jos elämässäni on jotain kovasti meneillään, saatan vaipua stressin ja epätoivon syövereihin, mutta aina olen noussut pahimmistakin syvyyksistä.
/ Although I might seem negative at times and also this post might be in low spirits (or at least I think so), but deep down I'm a very positive person. I always want to see something good in everything and everyone. If there's a lot going on in my life, I'm bound to lapse into stress and despair. But also I've always managed to rise even from the deepest waters.
9. Olen todella herkkä. Enkä edes pelkästään tunnepuolella vaan lähestulkoon kaikessa. Voisi sanoa, että olen erityisherkkä.
/ I'm a very sensitive person. And not only emotionally but in almost every aspect of life. One could say I'm a highly sensitive person.


Playing Fifa all suited up. That's a first!
8 tapaa valloittaa sinut ja sydämesi
8 ways to your heart

1. Ole hauska. Mää meinaan siis "nauran niin paljon, että kuolen"- hauska. Okei tätä varten pitäis tietää, millaisesta huumorista mää pidän, mutta se on oma postauksensa se.
/ Be funny. I mean like "laughing myself to the grave" funny. Okay it probably would be good to know what kind of comedy is for me, but that's another story.
2. Ole herrasmies. Avaa ovia, älä pelkästään mulle vaan myös iäkkäille ja äideille vaunujen kanssa. Ota takkini. Ole sulava. Jos mää haluan maksaa omani tai koko laskun, usko se. Ethän väitä vastaan, koska olen sarjaa #eitartteauttaa.
/ Be a gentleman. Open doors, not just for me but to the elderly and moms with carriages. Take my coat. Be smooth. And if I want to pay for myself or the whole bill, believe it and don't argue with me.
3. Sopiva kömpelyys on aina paikallaan. Se on hirmuisen hurmaavaa. Olenhan itsekin meleko kömpelys kaikilla elämän osa-alueilla.
/ Just the perfect amount of awkwardness and being clumsy is just delightful. I myself am a Self-certified Socially Awkward Penguin™.
4. Positiivisuus ja avoimuus ovat mieluisia piirteitä miehessä.
/ Positivity and openness are very pleasant features in a man.
5. Ole empaattinen ja ymmärtäväinen. Kaltaiseni pitkäaikaissairas keskittymisvaikeuksilla ja erityistarpeilla varustettu nainen tarvitsee kärsivällisen, ymmärtäväisen ja helpostilähestyttävän miehen rinnalleen.
/ Be empathetic and understanding. A person with a long-term illness, attention deficit problems of sorts and other special needs such as myself needs a patient, understanding and approachable man beside her.
6. Omaa edes jonkin verran kiinnostusta kiinnostuksenkohteisiini. Mää mielelläni kuuntelen sun juttuja, vaikkei ne olisikaan mun juttu, niin toivon myös samaa sinulta.
/ Have at least a little bit of interest towards my interests. I'll gladly listen to you talking about your fanboying over something, even if it's not really my thing, and I'll expect the same from you.
7. Ole oma itsesi. Kukaan ei tykkää feikeistä ihmisistä. Jos ei kolahda niin ei kolahda. Elämä jatkuu.
/ Just be yourself. Nobody likes fakers. If it doesn't work it doesn't work. Life goes on.
8. Ole mieheni Keijo.
/ Be my husband Keijo.


7 asiaa, joita toivot tällä hetkellä
7 things you wish for at the moment

1. Muutosta kaikkeen mahdolliseen.
/ A change to all things possible in life.
2. Joko rahaa uusiin vaatteisiin tai että jaksaisin pudottaa painoa. Kaapissani on liikaa vaatteita, jotka kiristeleepi sen verran, että ei vain yksinkertaisesti enää mahdu. Lihominen tulee kalliiksi, tai vaihtoehtoisesti jos laihtuu liikaa.
/ Either money to buy new clothes or I'll be able to lose some weight. There are too many clothes in my closet, which won't fit anymore. Gaining weight and losing too much weight can be very expensive.
3. Kunnon kameraa. Tai sitten sellasta Polaroid-kameraa. Tai molempia.
/ A proper camera or a Polaroid. Or both. Both is good.
4. Libre-sensoreiden saanti paranisi Tampereella.
/ The situation with Libre sensors would get better.
5. Haluaisin tehdä visualistin töitä.
/ I'm yearning to work as a visual merchandiser.
6. Parempaa jaksamista ja energiaa. Väsyttää olla väsynyt.
/ More strength and energy.
7. Että olisi jo syksy. Samaan aikaan toivon tätä ja en toivo, koska noh, kesä on kesä, mutta syksyllä meillä on paljon ihania asioita tiedossa mieheni kanssa.
/ I wish that it was autumn already. At the same time I wish for this and no I don't, because summer is summer, but we have so much to look forward to with my husband.6 asiaa, mitä teet ensimmäisenä kun heräät
6 things you do first when you wake up

1. Katson kelloa. / Look at the time.
2. Katson puhelinta. / Check out my phone.
3. Mittaan verensokerini ja laitan Lantuksen. / Check my blood sugars and inject basal insulin.
4. Lojun sängyssä liian pitkään. / Lay around in bed for too long.
5. Puen. / Dress myself up.
6. Syön. / Eat something.


MJ & SW. Some of the best people in the world. (just like us)
5 ihmistä, ketkä tietävät eniten murheistasi
5 people who know most of all your worries

1. Mies. / My husband.
2. Äiti. / My mom.
3. Veli. / My bro.
4. Isä. / My dad.
5. Muutama läheinen ystävä. / Some close friends of mine.


I knooow, it reads Coca Cola... Shame on me.
4 asiaa, joista olet riippuvainen
4 things you're addicted to / depending on

1. Pepsi Max. Jos en saa sitä päivittäin, mulle tuleepi päänsärky. Kahvi tehoaa myös, mut se ei oo niin hyvää. Mää en myöskään oo kuumien juomien ystävä.
/ I'll get a splitting headache if I don't get my daily dose of Pepsi Max. Coffee works too, but that's not as good as Pepsi Max. Also I am not a friend of hot beverages.
2. Puhelin. Häpeällistä, mutta totta. Syyt ovat kuitenkin käytännön asioissa, eikä sosiaalisessa mediassa kuten voisi olettaa. Mulla on KAIKKI asiat mun puhelimessa. Mitäs tämmönen millenniaali asialle voi. "Miten sitä ennen pärjättiin, kun ei tiedetty missä toinen menee blablablaa" NIINPÄ, KYSYN MINÄ. Nyt ei tartte pärjätä ja miettiä vaan senkus soittaa tai laittaa viestiä!
/ My phone. I know, shame on me, but it's true. One would think it's because of social media, but I'm thinking more about the practical side. I have EVERYTHING IMPORTANT in my phone. What can a millennial such as myself do? And don't try to give me that "How did we manage in the olden days yadayadayada" I KNOW. But now we don't have to think about that, we have phones and access to everywhere!
3. Pure Skin-kasvoemulsio. Muuten mun naama räjähtää, ja kohta se sen tekeekin, koska kyseinen rasva loppui kaksi päivää sitten...
/ Pure Skin Mattifying Face Lotion. Otherwise my face will explode.
4. Yksinolosta. Tarvitsen aina sosialisointien ja aktiviteettien väleihin hetkiä, jopa päivän tai kaksi itseni kanssa. Ja varsinkin viime aikoina todella paljonkin...
/ Being alone. I need my alone times and moments to myself from time to time.3 kauneinta asiaa, mitä sinulle on sanottu
3 of the most beautiful things someone has ever said to you

1. "Mä rakastan sua." / "I love you."
2. "Mitäs jos mentäis päivän päätteeksi kihloihin?" / "Hows about we get engaged?"
3. "Sun tyyli on kyllä sellainen, että sua ei voi laittaa mihinkään lokeroon." En tiedä onko tää yks kauneimmista asioista, mutta on jäänyt mieleen. Tämä on ollut yksi tyylitavoitteistani ja olen iloinen, että olen saavuttanut sen! / "Your style can't be categorized." I wouldn't say this is one of the most beautiful things anyone has ever said to me, but it's stuck in my mind. It has been one of my goals and I'm glad that I've achieved it!2 asiaa mitä pelkäät
2 things you're afraid of

1. Karvaisia hämähäkkejä. Okei kaikkia hämähäkkejä. / Hairy spiders. Okay all of them.
2. Että missaan jotain hauskaa tai mukavaa. Missing out.1 tunnustus
1 confession

1. Mulla on taas vaihteeksi ongelmia itseni ja minäkuvani kanssa. Välillä on ihan hyviä ja välillä on todella huonoja päiviä. Tämä on todella vaikea ja herkkä aihe mulle, joten en sano tämän enempää.
/ Once again I have problems with myself and my body image. There are good days and then there's very bad days. This is an extremely difficult and sensitive subject for me to talk about, so I won't go into further detail.This was a rare moment of self-appreciation. I had to take a photo of myself to remember how good I felt that moment. I do hope better days will come and that much needed CHANGE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti