tiistai 21. huhtikuuta 2020

Lookbook 2020: Koronalooks.

Fun fact: Instagramissa on oikeasti olemassa asutili nimeltä @koronalooks. Ihanan kotoisaa sisältöä hauskoilla tarinallisilla kuvateksteillä. Käykää tsekkaamassa, jos uskallatte!

Kimono 4,50€ - Monki / Tarina | Black top 0,50€ - Tarina

Minäpäs menen astetta pidemmälle ja kokoan kaikki koronalookkini yhteen ja samaan könttään. Okei, kuvia tulee varmasti lisää niin kauan kuin tilanne on päällä. Kirjoittelen tähän tekstiin ylös myös satunnaisia asioita, joita mulle kirjoittamisen lomassa tulee mieleen.

21.3.

Leather jacket 5€ - Kirpputori Tarina | Scarf 3€ - Kirpputori Swap

Näytänpäs vihaiselta tässä. No syystäkin, mulla oli kylmä ja jouduin puolikuntoisena lähtemään hakemaan tavarani ja lopputilitykset työpaikalta. Saatoin pukea myös liian ohuesti päälleni. 

Vintage shirt 2€ - Kirpputori Tarina | Jeans - Monki / 2nd hand

Nooh, ei tarvinnut kuin vähän Keijon naurattaa mua ja heti irtoaa hammashymy. Tää lookki on hauska sekoitus raikkautta, kotoisuutta ja kovisrokkarimuijaa (toi viimeinen oli courtesy of Keijo). 

Earrings - friends' entrepreneurship project | Scrunchie 2€ - Tarina

Kaljuuntuva Ems tässä terve. Ei vaan, tämä on ohuen ja vaalean kuontalon omaavan ikuinen kirous: tummemmaksi värjätty vaalea hius aiheuttaa kasvaessaan illuusion, että olen kaljuuntumassa jo hyvää vauhtia.

Tänä kyseisenä päivänä olin jo menossa parempaan suuntaan tautini kanssa, mutta sitten mun olo paheni. Veikkaan, että jokin toinen tauti tuli tilalle. Heräsin joka aamu samaan kuumeiseen oloon enkä jaksanut mitään muuta kuin maata sängyssä ja saatoin nukahtaa iltapäivään mennessä uudestaan päikkäreille. Mutta heti kun uhkasin soittavani lääkärille, kehoni kuuli, pelästyi ja karkotti taudin pois.

29.3.

Coat 24,50€ - Noa Noa / Pirkan kirppis | Leather backpack 7,50 € - Tarina

Minä tässä mietiskelen veljeni kodin parvekkeella, että miksi tuntemattomat, yleensä keski-ikäiset miehet haluavat seurata minua Instagramissa? Sitten jonkin ajan päästä, kun he huomaavat, ettei minua kiinnosta sitten yhtään jutella heidän kanssaan DM:ssä (pistän aina deleteä, kun viesti tulee), lakkaavat seuraamasta. Hmmmmm... (tähän se käsi leualla pohdiskeleva emoji) Alkaa olla yhtä ärsyttävä ilmiö kuin ne seuraajat, jotka vain mainostavat omaa tiliään ja hetken päästä lakkaavat seuraamasta.


Fact the 1st: tämä photoshoot oli ohi ennätysajassa, koska ulkona kävi meleko hyytävä huiku.
Fact the 2nd: mua ärsyttää toi lyhyt suikale otsista tossa noin.
Fact the 3rd: toi kuva punaisella takilla oli parempi, vaikka tää on melkein samasta perspektiivistä otettu.


Fact the 4th: I'm really liking this "fact the" thing. (Jake Peraltan äänellä)
Fact the 5th: Mua yleensä häiritsee tosi paljon, jos mulla on vähänkään tyvikasvua enkä mielelläni haluaisi kuvata itseäni silloin tai edes välitä ulkonäöstäni niin paljoa ylipäätään, jos mulla on tyvikasvua normaalisti. Mutta tämä kun ei ole normaali tilanne mitenkäänpäin, nyt siedinkin tyveä. Voisin käyttää tämän ajan opetellakseni olemaan lempeämpi itselleni ja vaatia vähemmän.

Anyway, koska tukka oli muuten kivasti ja naama kans ihan kondiksessa, pidin 70 kuvan photoshootin itseni kanssa. Vois taas laatia semisyvällisen selfie session -postauksen ottamistani kuvista.

Earrings - Siru Collection | Kimono - Monki

Fact the 6th (okei tän jälkeen lopetan): Oon yhtäkkiä alkanut tykätä samettisista asioista. Asia ei oo aina todellakaan ollut näin. Jotenkin mua on inhottanut se miltä sametti tuntuu. Nykyään joissakin vaatteissa se menee, kuten esim. tässä ihanassa kirppikseltä bongatussa Monkin kimonotakissa.

Tää on muuten kans aika kätevä otsiksenkasvatuskampaus. Tällanen jännittävä sekoitus Rivendellin haltioita ja 80-90-luvun vaihteessa elänyttä teinityttöä.


Tästä kuvasta huokuu kovasti se tunne, joka mulla on näistä vaikeista ajoista huolimatta. Toiveikkuus, valoisuus, ilo. Nyt ei ole aika luovuttaa vaan pitää katse kohti tulevaisuutta ja siellä odottavia palkintoja!

3.4.

Kangol hat is from Keijo, who bought it over 20 years ago.

Olimme vahingossa semisti tekstiilikaksosia niin minä keksin, että nyt kuules poika, nyt kuvataan! Tästä kuvasta välittyy se mietteliäisyys ja pieni ärtymys, kun minä pakotin kameraa yleensä pakoilevan miekkosen kuvattavaksi. Ei vaan, yllättävän mielellään se tähän suostui.


Tuuli tuiversi aika kovaa niin tukka ei pysynyt paikoillaan. Se ei haitannut liikaa, koska tämä mekko oli ikuistettava nyt jos koskaan! Tämä asu ei ole ihan täydellinen, koska en jaksanut tunkea jalkoihini Converseja eikä ruusut sovi tän mekon kanssa. MUTTA. Tämä mekko. Such abstract. Very 90s. Much Fresh Prince. Rakastan.

Leather coat 7,50€ - Tarina | College shirt - Adidas

Aika tyylikäs velimies mustissa koronapartoineen. Oon halunnut kannustaa veljeä pukeutumaan muihinkin vaatteisiin kuin sporttisiin t-paitoihin ja huppareihin. Yritän infiltroida Matskulle minimalistista muusikkolookkia.


Näissä kuvissa ei näy, mutta Uhanan tummanvihreät Aztecit sopivat ihan täydellisesti tähän mekkoon. Mekossa on samaa sävyä vihreää sekä yhtä teräviä kuvioita.

Tähän mekkoseen sopis kyllä maiharit tosi hyvin, mutta nuo ruusut tosiaan eivät sovi ollenkaan. Yritän ignoorata ne, yrittäkää tekin.

Jeans - Gant | Shoes - Nike

Matias ei oo koskaan ollut innostunut vaatteiden ostamisesta ja oman tyylin etsimisestä. Hän on läpi lapsuuden, nuoruuden ja jopa aikuisuuden saanut melkein kaikki vaatteensa meidän serkkupojilta. Nahkatakki ja hatut pukee tosi hyvin velipoikaa. Täytynee jatkaa kirppisten suosittelua. Se on ekologista, hauskaa ja HALPAA.

Shirt dress - Monki

Oon muuten vihdoin saanut vaatetta myyntiin Zadaaseen ja Facebookin Marketplaceen. Menipä siinäkin kauan. Ei tarvittu kuin yks koronapandemia, jotta minä saan aikaiseksi kuvata Ikea-kassillisen verran vaatetta myytäväksi. Jos kiinnostaa, niin vaatetta löytyy kokohaarukalla S-3XL tai 36-48. Zadaa-putiikkini linkki löytyy bannerin alta välilehdistä, käyhän kurkkimassa!

Sinne ilmestynee lisää vaatetta kevään ja kesän mittaan. Oon onnistunut haalimaan ehkä liikaakin vaatetta kirppiksiltä syksyn ja varsinkin alkuvuoden mittaan ollessani Tarinassa töissä. Aiemmin mun ongelmana oli liian pienet vaatteet, joista en halunnut päästää irti. Nyt mun ongelmana on liian monta ihanaa vaatetta, jotka mahtuvat ja ovat kaikin tavoin kivoja, mutta joita en välttämättä käytä tai tule käyttämään. Huoh.


Tässä näette tyvitilanteen minuutteja ennen kuin peittyi kokonaan mustaan. Varmasti mun latvat ovat haalistuneet, koska mä en aina värjää niitä uudestaan, mutta ne näyttävät enemmän ruskeilta kuin mustilta kun mulla on tyvikasvua.

Rakastan sitä tunnetta, kun tyvi on taas musta. Meikkikin näyttää heti paremmalta ja hiukset täyteläisimmiltä.

8.4.

Denim shirt 6€ - Bershka / Tarina | Jeans - Monki / 2nd hand

Tässä toinen asia, jota en uskonut pitäväni yllä: denim on denim eli kokofarkkuasu. Tää on kyllä aika söpö. Mää rakastan näitä farkkuja, jotka sain Emulta. Niin mukavat ja sopii moneen asuun. En olis myöskään vielä pari vuotta sitten uskonut tykkääväni muista kuin pillifarkuista. Ja mikäpä parempaa kuin kukkakuviolla koristeltu just eikä melkein samansävyinen farkkupaita housujen kaveriksi.

Marimekko scrunchie 7,90€ - Ninan Donitsit | Earrings - Uhana

Hiusdonitsit ja varsinkin Marimekko-pompulat best. Niitäkin on pitänyt opetella tekemään itse, mutta en ole saanut aikaiseksi. Josko tämä karanteeni saisi mut tekemään niitäkin? Ompelukassini pursuaa ylijäämäkangaspaloja, jotka odottavat hyötykäyttöä...

Shoes 10€ - Nike Air / Tarina

Kukas se siellä kurkkii? Jessehän se siellä mun lempparikangaskassin kuvassa. Jessestä puheen ollen, oon kuunnellut hänen mestariteostaan FOLKia edelleen kyllästymättä kuin myös Childish Gambinon uusinta albumia vuorotellen. Myös uutta Graciasta, View'iä, Louie Blueta ja Rosie Lowea on tullut kuunneltua eri mielentiloissa. Musiikista tulee niin hyvä olo sialuun että meinaan ihan pakahtua.

10.4.


Aamufiilistelyjä meikittömän naaman kanssa. Tää on mun yks lempparifiltteri Snäpissä ja samoin myös harvoja keinoja, jolla mut saa näyttäytymään täysin ilman meikkiä. Siinä on oikein kivasti aknet ja arvet piilossa tuhdin filtterin alla ja iho niin siloinen, että vauvojen pyllytkin ovat kateellisia. 

Eikä haittaa sekään fakta niin yhtään, että mun lähes olemattomat kulmakarvat ovat pyyhkiytyneet kokonaan olemattomiin. Näytän joltain Saimi Hoyerin ja Yoko Onon yhdistelmältä. Such coolness.

Haluaisin kyllä tämmöset lasit oikeesti. Ei sovi mun naamaan muuten kuin näin aseteltuna (Emu voi todistaa). Toisaalta nää on kyllä tällaiselle likinäköiselle ja hajataittoiselle otukselle hyvin epäkäytännöllistä mallia, mutta toisaalta mä oon kyä niin fiilispukeutuja, että kyllä joskus sitä voi estetiikan vuoksi uhrautua ja tunkea kiltisti piilarit silmiin.

Shirt dress - Monki | Earrings - Pieces

Myöhemmin samana päivänä. Tätä tää on, kun ainoa paikka, jossa tarvii nassuansa näyttää, on ruokakauppa. Meikkikäsi ei tärise yhtään, hiukset halusivat totella kerran puoleen vuoteen ja kaikki asettuu kuten kuuluu. Tänä päivänä olimme menossa Prismaan ja ei oo muuten hurlikurlit olleet tässä vireessä aikoihin. Ja siis yleensä mun vahvojen pyörteiden takia keskeltä kahtia jakautunut epämääräinen ylikasvanut otsis muotoutui näinkin nätisti. Mitä täällä tapahtuu?


Tässä mä fiilaan kiharapehkoani. Mun tukka on ollut niin hyvässä kunnossa ja paljon terveempi mitä se on koskaan ollut. Välillä katson haikeana vanhoja kuvia ja ihailen kuinka pitkät mun hiukset tosiaan ovat joskus olleet, mutta ne myös olivat suurimman osan ajasta aika huonossa kunnossa varsinkin latvoista.

Edelleen nää osaa olla välillä aika kammottava takkukasa, mutta siedän sen paremmin kun tiedän, että seuraavalla suihkukerralla saan ne taas auki lempparihiusmaskini ja hiusöljyn avulla vahingoittamatta hiuksiani ja harjaamatta hiuksia aggressiivisesti kuivalle pörrölle.

Marimekko Pisaroi dress 6€ - Tarina | Strawberry earrings 4€ - Tarina

Mä muuten aion kasvattaa otsikseni pois, tai ainakin yritän sitä. Mä tiedän, "ei älä tee sitä! se on sun juttus ja se sopii sulle niin hyvin!!!". Mää kokeilen jotain uutta nyt ja on jo aikakin. Leikkautin otsiksen vuonna 2009. Kokeilen miltä tuntuu olla ilman sitä. Ja aina voin leikata sen takaisin. Onneksi on jotain hyötyä siitä yhdestä lukuvuodesta, jona kävin parturikoulua.

Nyt tuli totaalinen stoppi. En keksi enää mitään muuta sanottavaa. Paitsi sen että osa 2 koronalookeista tullee lähikuukausina.


Ja hei, koska mulla on ideat oikeesti välillä niin vähissä (lukuunottamatta niitä kertoja, kun joku idea tulee mieleen ja jollen seuraavassa sekunnissa kirjoita sitä ylös on se jo hävinnyt levottomien aivojeni bittiavaruuteen), niin laita ihmeessä mulle kommentteihin tai IG:ssä ehdotuksia mitä haluaisit mun turisevan täällä blogissa! Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ideoita ja vinkkejä. 

Olen meinannut muuten varmaan miljoona kertaa tehdä Instagramiin jotain niitä kysymystarrajuttuja, että mulle saa laittaa kysymyksiä, mut sitten mun epävarmuus iskee ja ajattelen ettei ketään kuitenkaan kiinnosta kysyä multa mitään. Itellä tosin tulee niin usein se, että kun sais kysyä jotain joltain seuraamaltani huipputyypiltä Instagramissa, niin yhtäkkiä en keksi niin MITÄÄN kysyttävää. Sanopa siis, jos haluaisit kysyä multa jotain. Mietin sitten miten vastaan niihin: tekstillä, videoilla tai kokonaisella blogitekstillä.

Kiitos kun olet lukijani. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti