Ems Who?


Kuka?

Nimi: Emilia.
Lempinimi: Yleisyysjärjestyksessä Empsu, Emppu, Ems, Emiilio, Memilia ja mitä näitä nyt on. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja sitä rataa.
Ikä: 27.
Asuinpaikka: Tampere.
Syntymäkaupunki: Vantaa, josta muutimme pois, kun olin täyttämässä 2. En muista ajasta mitään, joten pidän Tamperetta kotikaupunkinani.
Perhe: Isä, äiti ja pikkuveli.
Siviilisääty: Naimisissa since 2014.


Mitä?

Ammatti/työpaikka: Valmistuin 2016 keväällä yo-merkonomiksi. Työkseni toimin tällä hetkellä freelancerina ja teen some-markkinointia, uutiskirjeitä jne. yrityksille, jotka eivät ehdi itse näitä juttuja tekemään. Jos jotain haluan jossain vaiheessa opiskella lisää, olisi se ehdottomasti visuaalista markkinointia tai graafista suunnittelua.
Terveys: Kun olin 4-vuotias, minulle diagnosoitiin 1-tyypin diabetes ja keliakia. Minulla on myös rasitteena lapsuusiän astman oireiluja.
Harrastus: Blogin kirjoittaminen. Harrastin myös monien taukojen jälkeen tanssia, joka on nyt koronan vuoksi tauolla. Tanssin kyllä kotona aina kun vain voin!
Lemppariasiat: Musiikki, elokuvissa käyminen, illanvietot hyvässä porukassa, hyvin rakennetut tv-sarjat, rankat mutta onnistuneet tanssireenit, vaatteiden tarkka valitseminen ja värikoodaaminen, somistaminen, meikkaaminen, hyvä iho-päivät, hyvä ruoka, kylpylät, keikat, hieronnat, kalligrafia, vastavärjätyt hiukset, kiharoiden hoito, valokuvaaminen, vanhat kaupungit, vanhojen suokkaribiisien parissa fiilistely, vihreä tee, psykologia, musta huumori, tyhmät meemit, tyynet kesäillat, syksyn ruska, talven huurteiset puut, kevään ensiviherrys, street dance, mun punainen Tunturi, sähköpotkulaudat, koirat (varsinkin corgit ja samojedit), Nutella, englannin kieli, brittiaksentti, Pori Jazz.


Lemppareita

Elokuvat: KAIKKI Marvel-elokuvauniversumiin kuuluvat elokuvat v. 2008 lähtien, uudet DC-elokuvat, Star Wars, How To Train Your Dragon -trilogia, Jurassic World, Taru Sormusten Herrasta-trilogia & Hobitit. Disney-leffat on myös aina ja ikuisesti mun lemppareita. Muiden genrejen leffoista Office Space, The Fault in Our Stars, The Curious Case of Benjamin Button, Ocean's Eleven, Hachiko (tosin en pysty varmaan ikinä enää katsomaan sitä), The Boy in Striped Pajamas, The Help, Back to the Future-trilogia, Notting Hill, Pretty Woman, The Green Mile, A Few Good Men ja Some Like It Hot. Just to name a few.
TV-sarjat: Tällä hetkellä Brooklyn Nine-Nine ja Parks & Recreation jakaa ykkössijan. Sherlock on heti toisena, sitten Doctor Who, Stranger Things, Frasier, Frendit ja Bel-Airin prinssi.
Musiikki: Keijon sanoin: eteerinen soul-influoitu räppi. Räppi ei ole pakollinen, mutta muuten oikein osuva kuvaus. Lisäksi progehommat ja alternative rock uppoaa oikein hyvin. Jos haluat detaljeja, kato last.fm.
Ruoka: Junk food is life. Siipiweikkojen siivet, Nilen kebab, Pikku Pandan sushi, pizza ja kunnon pekonijuustoburgerit. Myös oma- ja iskän tekemä makaronilaatikko sekä mikä tahansa ruoka mitä mieheni tekee, on nannaa. Ruoka on hyvää.
Juoma: Pepsi Max. Muumilimppa. Battery Remix Strawberry-Lime. Lasillinen punaviiniä aika ajoin. Sencha Sakura-tee. Tampere Sekoitus -kahvi. Mokkamestareiden Hawaijin Pähkinä -kahvi. Juon myös lähes poikkeuksetta täysmaitoa ruoan kanssa (poikkeuksena pikaruoka ja ravintolat).
Muoti ja kauneus: Mustavalkoisuus, graafisuus, värit, kukat, nahka, pitsi, sifonki, Converset, punaiset kengät, puiset korvakorut, statement-korut, hiusdonitsit, hatut, maksimekot, kauluspaidat, huulipuna, hajuvedet, pyöreät aurinkolasit, printatut kangaskassit, hapsut, punainen väri, raidat. Kirpparit on parhaita ja suomalainen design puhuttelee kovasti.


Millainen?

MBTI-persoonallisuustestin tulos: INFJ. Jos kiinnostaa, niin muutaman kerran on tullut myös INFP ja kerran INTJ sekä ISFJ. INFJ on kuitenkin tullut suurimman osan ajasta ja olen tehnyt MBTI-testin MONTA kertaa eri instansseissa. Siihen persoonallisuustyyppiin samaistun eniten, vaikka samalla myönnän, että minussa ilmenee myös kaikkien aiemmin mainittujen tyyppien piirteitä siellä täällä ja silloin tällöin.
Ominaisuuksia: Utelias. Realistinen idealisti. Fiilistelijä. Stressaaja. Aina myöhässä. Perfektionisti. Nostalgisoija. Innostuja. Kovaääninen. Takeltelija. Iltavirkku. Introvertti. Luova. Aina väsynyt. Joustava. Pohdiskelija. Hauskuutta rakastava. Joskus kyllä tosikko. Puolustaja. Nauravainen. Avulias. Oma-aloitteinen. Nössö. Vetäytyjä. Sovittelija. Oikeudenmukainen. "Se on miun syytä". Vainoharhainen. Sekopää. Fonttifriikki. Visualisti. Jännittäjä. "Awk for awkward". Itseni yllättäjä. "En haluaisi olla vaivaksi". Keittiöpsykologi. Analysoija. Rehellinen. Jumittaja. Hidasliikkeinen. Unohtelija. Grammar nazi. FANWOMAN.
Rooleja: Vaimo. Tytär. Isosisko. Serkku. Ystävä. Freelancer. Bloggaaja. Tanssija. 


(Päivitetty/Updated: 28.4.2020)

9 kommenttia:

 1. ihan kun olisin nähnyt sinut joskus jossain! en millään vaan muista että missä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, voi olla! Etkös säkin asu Tampereella? :D

   Poista
  2. no tampereen lähellä juu ja kohta muutan keskustaan :) käyn kyllä lukiota tampereella.

   Poista
  3. Okei :) Voi kyl olla, että oot nähny mut jossakin, itse en kyllä saa päähän, että missä ois voinu näin käydä... :D

   Poista
 2. Huh, jaksoin lukkee! :D Nyt tiiän susta taas hiukan enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tää on kyllä melkosen pitkä, mut mitäs päätin tehä tän tälläsellä "100 asiaa minusta"-teemalla :D Ja huomasin, ku pitkästä aikaa itekin selasin tän läpi, nii oli pakko päivittää muutama kohta...

   Poista
 3. HUOM HUOM LUKIJAT! Infoa on muokattu 31.1.2013.

  VastaaPoista
 4. Infoa muokattu vähäsen 6.3.2012.

  VastaaPoista
 5. Infoa muokattu 31.7.2017.

  VastaaPoista