Ems Who?


Kuka?

Nimi: Emilia.
Lempinimi: Yleisyysjärjestyksessä Empsu, Emppu, Ems, Emiilio, Memilia ja mitä näitä nyt on. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja sitä rataa.
Ikä: 26.
Asuinpaikka: Pirkanmaa. En halua sanoa tarkempaa sijaintia yksityisyytemme vuoksi.
Syntymäkaupunki: Vantaa, josta muutimme pois, kun olin täyttämässä 2. En muista ajasta mitään, joten pidän Tamperetta kotikaupunkinani.
Perhe: Isä, äiti ja pikkuveli.
Siviilisääty: Naimisissa since 2014.


Mitä?

Ammatti/työpaikka: Valmistuin 2016 keväällä yo-merkonomiksi. Työkseni toimin tällä hetkellä freelancerina ja teen some-markkinointia, uutiskirjeitä jne. yrityksille, jotka eivät ehdi itse sitä tekemään. Jos jotain haluan jossain vaiheessa opiskella lisää, olisi se ehdottomasti visuaalista markkinointia tai graafista suunnittelua.
Terveys: Kun olin 4-vuotias, minulle diagnosoitiin 1-tyypin diabetes ja keliakia. Minulla on myös rasitteena lapsuusiän astman oireiluja.
Harrastus: Blogin kirjoittaminen ja tanssi. Aloitin pitkästä aikaa tanssimisen serkkuni Didin tunnilla. Parasta ikinä!
Lemppariasiat: Musiikki, bussimatkat, elokuvissa käyminen, illanvietot hyvässä porukassa, hyvin rakennetut tv-sarjat, rankat mutta onnistuneet tanssireenit, vaatteiden tarkka valitseminen ja värikoodaaminen, somistaminen, meikkaaminen, hyvä iho-päivät, hyvä ruoka, kylpylät, keikat, hieronnat, kalligrafia, vastaleikattu otsatukka ja vastavärjätyt hiukset, kiharoiden hoito, valokuvaaminen, vanhat kaupungit, vanhojen suokkaribiisien parissa fiilistely, vihreä tee, psykologia, musta huumori, tyhmät meemit, tyynet kesäillat, syksyn ruska, talven huurteiset puut, street dance, mun uudet silmälasit, mun punainen Tunturi, koirat (varsinkin corgit ja samojedit), Nutella, banaani kylmän kaakaon kanssa, englannin kieli, brittiaksentti, Pori Jazz.


Lemppareita

Elokuvat: KAIKKI Marvel-elokuvauniversumiin kuuluvat elokuvat v. 2008 lähtien, uudet DC-elokuvat, Star Wars, Jurassic World, Taru Sormusten Herrasta-trilogia & Hobitit. Disney-leffat on myös aina ja ikuisesti mun lemppareita. Muiden genrejen leffoista Office Space, The Fault in Our Stars, The Curious Case of Benjamin Button, Ocean's Eleven, Hachiko (tosin en pysty varmaan ikinä enää katsomaan sitä), The Boy in Striped Pajamas, The Help, Back to the Future-trilogia, Notting Hill, Pretty Woman, The Green Mile, A Few Good Men ja Some Like It Hot. Just to name a few.
TV-sarjat: Mää en oo pitkään aikaan pystynyt nimeämään kaikkein lemppareinta sarjaa, mutta nyt pystyn ja se on Brooklyn Nine-Nine. Se menee nyt kirkkaasti ykköseksi. Siinä on niinku KAIKKI mun makuun. Huumoria, hyvät hahmot ja sopivasti myös draamaa. BBC:n Sherlock on heti toisena, sitten Doctor Who, Frasier, Frendit, HIMYM, Home Improvement ja Bel-Airin prinssi. Agent Carter oli myös aivan upeeeeee, mutta MOKOMAT ABC:LLÄ PÄÄTTI LOPETTAA SEN. Kiitos tästä.
Musiikki: Keijon sanoin: eteerinen soul-influoitu räppi. Räppi ei ole pakollinen, mutta muuten oikein osuva kuvaus. Lisäksi progehommat ja alternative rock uppoaa oikein hyvin. Jos haluat detaljeja, kato mun last.fm.
Ruoka: Junk food is life. Siipiweikkojen siivet, Nilen kebab, Pikku Pandan sushi, pizza ja kunnon pekonijuustoburgerit. Myös oma- ja iskän tekemä makaronilaatikko sekä mikä tahansa ruoka mitä mieheni tekee, on nannaa. Ruoka on hyvää.
Juoma: Pepsi Max. Muumilimppa. Lasillinen punaviiniä aika ajoin. Suklaa Bailey's. Sencha Sakura-tee. Mokkamestareiden Hawaijin Pähkinä -kahvi. Juon myös lähes poikkeuksetta täysmaitoa ruoan kanssa (poikkeuksena pikaruoka ja ravintolat).
Muoti ja kauneus: Mustavalkoisuus, graafisuus, värit, kukat, nahka, pitsi, sifonki, kaulahuivit, Converset, punaiset korkkarit, bandanat, puiset korvakorut, statement-korut, maksimekot, huulipuna, punaiset kynnet, pyöreät aurinkolasit, printatut kangaskassit, kangasreput, hapsut, punainen väri, isot sateenvarjot, raidat. Kirpparit on kaltaiseni Sulo Vilénin taivaita. Myös suomalainen design puhuttelee kovasti.


Millainen?

MBTI-persoonallisuustestin tulos: INFJ.
Ominaisuuksia: Utelias. Realisti. Fiilistelijä. Stressaaja. Aina myöhässä. Perfektionisti. Nostalgisoija. Innostuja. Kovaääninen. Takeltelija. Iltavirkku. Luova. Aina väsynyt. Joustava. Pohdiskelija. Hauskuutta rakastava. Puolustaja. Nauravainen. Avulias. Oma-aloitteinen. Nössö. Vetäytyjä. Sovittelija. Oikeudenmukainen. "Se on miun syytä". Vainoharhainen. Sekopää. Fonttifriikki. Visualisti. Jännittäjä. "Awk for awkward". Itseni yllättäjä. "En haluaisi olla vaivaksi". Keittiöpsykologi. Analysoija. Rehellinen. Viivyttelijä. Aikaansaamaton. Hidasliikkeinen. Piiloblondi. Unohtelija. Grammar nazi. FANWOMAN.
Rooleja: Vaimo. Tytär. Isosisko. Serkku. Ystävä. Freelancer. Bloggaaja. Tanssija. 


(Päivitetty/Updated: 15.7.2019)

9 kommenttia:

 1. ihan kun olisin nähnyt sinut joskus jossain! en millään vaan muista että missä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, voi olla! Etkös säkin asu Tampereella? :D

   Poista
  2. no tampereen lähellä juu ja kohta muutan keskustaan :) käyn kyllä lukiota tampereella.

   Poista
  3. Okei :) Voi kyl olla, että oot nähny mut jossakin, itse en kyllä saa päähän, että missä ois voinu näin käydä... :D

   Poista
 2. Huh, jaksoin lukkee! :D Nyt tiiän susta taas hiukan enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tää on kyllä melkosen pitkä, mut mitäs päätin tehä tän tälläsellä "100 asiaa minusta"-teemalla :D Ja huomasin, ku pitkästä aikaa itekin selasin tän läpi, nii oli pakko päivittää muutama kohta...

   Poista
 3. HUOM HUOM LUKIJAT! Infoa on muokattu 31.1.2013.

  VastaaPoista
 4. Infoa muokattu vähäsen 6.3.2012.

  VastaaPoista
 5. Infoa muokattu 31.7.2017.

  VastaaPoista